Сега четете
Великотърновският музикант Савов с майсторски клас при световно признатия виртуоз Ал Ди Меола

Великотърновският музикант Савов с майсторски клас при световно признатия виртуоз Ал Ди Меола

Савов бе сред малцината български китаристи и почитатели, които успяха да присъстват на първият и ексклузивен майсторски клас на световно известния китарист Ал ди Меолоа в България. Наред с певческата си и творческа кариера като поп музикант, Савов не спира да се интересува и от събитията, които се случват около китареното изкуство в страната, а и от китарата въобще.

Припомняме, че именно китарата е първият музикален инструмент, на който Савов започва да свири като дете и дълги години е негова основна специалност. Печели куп награди от национални и международни конкурси за инструменталисти и участва в редица фестивали. След завършване на академичното си образование, Савов започва да преподава китара във Великотърновския университет, а негови студенти вече реализират онлайн уроци в интернет, създават собствени музикални школи, а някои преподават в някои от най-елитните музикалните училища в страната.

Майсторският клас на международно признатия виртуоз, в който Савов имаше възможността да се включи, е първи по рода си в България и се случи през изминалата събота (27-ми май), в СТУДИО 5 на Националния Дворец на Културата. Събитието бе организирано и се проведе в рамките на първото издание на „Sofia GuitArt Festival“ и се състоя броени часове преди концерта на Ал ди Меола в столицата.

Вижте и

13318873_10204570261095697_1175463777_nПрипомняме, че Ал ди Меола е всепризнат китарен фюжън виртуоз, известен не само с богатото си творчество, но и с изяви си в Guitar Trio, заедно с Джон Маклафлин и вече покойния Пако де Лусия. В последните десетилетия Ал ди Меола е признат като виртуоз от най-висша класа и пионер в смесването на световната музика и джаз, изследовател на влиянията на фламенкото, танго, бразилски и африкански музики. Не случайно се е превърнал в един от най-влиятелните китаристи на нашето време.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре