Сега четете
Почина Мохамед Али

Почина Мохамед Али

wpid-fb_img_1465016358473.jpgЛегендарният американски боксьор Мохамед Али почина в болница във Финикс, щата Аризона, предадоха световните агенции.

„След 32 години борба срещу болестта на Паркинсон Мохамед Али почина на 74-годишна възраст, снощи (местно време)“, обяви неговият говорител Боб Гънел, цитиран от Франс прес.

Бившият световен шампион по бокс за професионалисти в тежка категория бе хоспитализиран в четвъртък заради дихателни проблеми.

Първоначално Гънел заяви, че се налага Мохамед Али да остане за кратко в болница, но впоследствие се оказа, че здравословните проблеми на легендарният спортист са сериозни.

Най-известният боксьор в историята ще бъде погребан в родния си град Луисвил, щата Кентъки, съобщи неговият говорител, без да посочи дата.

Трикратният световен шампион по бокс в тежка категория страдаше от Паркинсон от 1984 г. насам.

През 2014г. на него му се наложи болничен престой и заради инфекция на пикочните пътища.

Освен с трите си титли в тежка категория от 1964, 1974 и 1978 година, Касиус Клей, който се преименува на Мохамед Али след като приема исляма, е познат и като един от значимите борци за правата на афроамериканците в САЩ.

Вижте и

Някои свързват развиването на Паркинсон с големия брой удари в главата, понесени от Али в рамките на кариерата му.

Поради проблемите с говора му неговите публични изяви не бяха чести, но през декември той беше една от известните личности, която заклейми кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп заради призива на милиардера за временна забрана за влизане на мюсюлмани в страната.

Очаквайте подробности!

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре