Сега четете
Водещ белгийски всекидневник препоръчва на туристите да опитат баница

Водещ белгийски всекидневник препоръчва на туристите да опитат баница

Stack
Stack

Водещ белгийски всекидневник препоръчва на туристите, които посещават България, непременно да опитат баница. Изданието представя 15 идеи за срещи със световната кухня, сред които попада и този традиционен специалитет от нашата страна.
Изданието отбелязва, че част от удоволствието да се пътува е свързано със запознанството с местната кухня, както с архитектурата, гледките и хората. Всекидневникът предлага идеи за пътуване до места, където белгийците биха могли да опитат нещо различно.
Не можем да хапваме едно и също в четирите края на света, навсякъде храната е различна заради климата, природата, обичаите. Всяка кухня е интересна, но тези 15 предложения дават възможност да се отиде на почивка там, където туристът би открил нещо наистина необичайно, допълва вестникът.
По повод българската баница се пояснява, че у нас тя се приготвя по различни начини и според региона може да бъде с яйца и сирене, но също с ориз, лук, тиква, зеле, спанак, месо.
За илюстрация е използвана снимка на тава с вита баница.
В статията са представени също специалитети от Намибия, Перу, Франция, Мадагаскар, Доминиканската република, Йордания, Италия, САЩ, Португалия, Китай, Южна Корея, Литва, Армения, Япония.
В началото на месеца белгийските медии съобщиха, че България се превръща в едно от най-предпочитаните места за туризъм за белгийците това лято заради проблемите в държавите от Магреба, Гърция и Турция. Нашата страна представлява за белгийския туристически пазар място, което е познато с европейската си принадлежност, политическата стабилност, липсата на заплаха от атентати и ниските…

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре