Сега четете
НХА и Музеят за история на София организират конференция „Българската кирилица”

НХА и Музеят за история на София организират конференция „Българската кирилица”

Музеят за историяВ чест на празника на българската просвета, култура и писменост – 24 май, Музеят за история на София и Националната художествена академия, катедра «Плакат и визуална комуникация“, организират конференция «Българската кирилица“.

Научният форум е посветен на българската азбука – кирилицата. Целта е да се осветли проблемът относно българската кирилица, начините на изписване на българските букви и разликите например с руската кирилица, какви шрифтове ползваме в ежедневието си и дали това всъщност е българска кирилица. В частност ще бъдат обсъждани теми като графично изражение на българската кирилица, съхраняване, развитие и популяризиране на българската кирилица, проблеми, които възпрепятстват този процес, шрифтове, разработени от български дизайнери и т. н.

В конференцията ще участват водещи в областта експерти. Темите са разпределени в три области: книгата на кирилица от историческа гледна точка, кирилицата и глаголицата в различните сфери на изобразителното и дигиталното изкуство, развитието на кирилицата в България – проекти и реализации.

Конференцията ще се проведе на 24 май 2016 г. в Музея за история на София в часовия диапазон 11-16 часа.

Вижте и

Агенция КРОСС

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре