Европейци събират подписи срещу „Евровизия“

Европейци събират подписи срещу „Евровизия“
„Това състезание се провежда не на художествено ниво, а отразява само политическите ветрове“, казва авторът на една от петициите срещу резултатите от конкурса тази година.

Граждани на различни европейски страни изразяват възмущението си от начина, по който се реши кой да спечели първото място на тазгодишния конкурс „Евровизия 2016“.

Петиция с искане да се преразгледат резултатите

от международния конкурс за песен „Евровизия 2016“ се появи на сайта Change.org. В момента обръщението към организаторите на „Евровизия“ е подписано вече от повече от 47 хил. души. За автор на петицията се сочи жителя на Ереван Артур Оганесян, но тя е подкрепена от граждани на Великобритания, Франция, Германия, Испания, Австралия, Сърбия, Швеция, Русия, Украйна и други страни.

„Ние разбираме, че гласуването на жури и аудитория – това е тежък и емоционален процес, но броят на подписалите се под тази петиция показва, че мнозина са убедени в това, че победител тази година в конкурса стана не този, който трябваше да спечели“, казва авторът на обръщението.

Нашият участник Поли Генова, която завоюва рекордното за страната ни 4-то място, беше посрещната като победител след завръщането ѝ от конкурса. Припомнете си какво каза тя тогава с видеото горе.

Испанецът Кристиан Гаридо от Мадрид също направи своя петиция в сайта Change.org, в която призовава

Испания да се откаже от участие в „Евровизия 2017“.

По думите му тази година финалът на конкурса в Стокхолм е бил „подигравка“ и на половин Европа е станало ясно, че резултатите се определят от „политически интереси“.

„Доволни ли сте от резултатите от „Евровизия 2016“, пита той. „Испания не трябва да участва през 2017, за да видят и разберат всички колко сме възмутени“, пише още авторът на обръщението.

Германски потребители

на портала „OpenPetition“ призовават страната си да се откаже от участие в „Евровизия“. По думите на автора на една от петициите, „това състезание се провежда не на художествено ниво, а отразява само политическите ветрове“.

Французите също започнаха подписка за уволнение на водещата, която коментираше финала на „Евровизия“ по канал „France 2“. Авторът на обръщението на сайта „Avaaz“ пише, че водещата Мариан Джеймс си е позволила в пряк ефир да прави обидни изказвания за Русия и така е уронила имиджа на Франция.

Източник: БГНЕС, Change.org, OpenPetition     Редактор: Надежда Велкова

За автора

Андрей Велчев

Собственик и главен редактор на Любословие.bg. Доктор по научна специалност: 05.11.02 – Политология (Публична администрация) с тема на дисертационния труд: Комуникации в процеса на политиките (Изграждане на обществена съпричастност при стратегически публично-частни партньорства). Андрей Велчев е магистър по Политически мениджмънт и публични политики и магистър по Масови комуникации в Нов български университет. Автор е на множество публикации и интервюта, посветени на проблемите на комуникациите, журналистиката, маркетинга и политическите комуникации. Член е на Българското дружество за връзки с обществеността, Съюза на българските журналисти и International Federation of Journalists (IFJ)

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвай ни

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

За да пребъде нашето слово!

Партньори