Коли ще изпращат SMS при повреда

Коли ще изпращат SMS при повреда
Системата за самодиагностика е подобна на тази при Boeing 787

Моделите на „Шевролет“ (Chevrolet) сами ще уведомяват своите собственици за опасност от повреда.

Това ще става благодарение на първата система за самодиагностика, която ще предвижда появата на неизправности.

Технологията е подобна на тази, която се използва от авиолайнера Boeing 787.

Във видеото може да видите самолета в действие.

Новият диагностичен сервиз носи името Proactive Alerts и ще може сам да анализира състоянието на автомобила и да предупреждава шофьора за бъдещите повреди.

При самолетите Boeing 787 системата е свързана с диспечерските служби на земята, като им предава данни за агрегатите, които трябва да бъдат проверени след кацане.

Диагностиката Proactive Alerts работи на базата на принадлежащия на General Motors спътников авариен сервиз OnStar.

При всяко стартиране на двигателя системата тества работата на стартера, горивната помпа и акумулатора, като сравнява получените резултати с тези в системата на OnStar.

При наличие на отклонения водачът получава съобщение, което в зависимост от настройките се появява на екрана на мултимедийната система или като SMS на мобилния телефон на собственика на автомобила.

Новата технология на първо време ще се предлага на собственици на пикапа Silverado, всъдеходите Tahoe и Suburban, спортния Corvette и кросоувъра Equinox.

След това Proactive Alerts ще бъде внедрена и при моделите на Cadillac и Buick.

Източник: АutoМedia.bg

За автора

Андрей Велчев

Собственик и главен редактор на Любословие.bg. Доктор по научна специалност: 05.11.02 – Политология (Публична администрация) с тема на дисертационния труд: Комуникации в процеса на политиките (Изграждане на обществена съпричастност при стратегически публично-частни партньорства). Андрей Велчев е магистър по Политически мениджмънт и публични политики и магистър по Масови комуникации в Нов български университет. Автор е на множество публикации и интервюта, посветени на проблемите на комуникациите, журналистиката, маркетинга и политическите комуникации. Член е на Българското дружество за връзки с обществеността, Съюза на българските журналисти и International Federation of Journalists (IFJ)

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвай ни

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

За да пребъде нашето слово!

Партньори