„Конкурент” организира кампания „Стари вестници за нови книги”, която ще се проведе в два поредни дни във Враца и Монтана. Инициативата стартира от Несебър и Бургас, а следващата спирка е на 11 май от 11 ч. пред концертната зала в града под Околчица. В мероприятието могат да се включат деца от 7 до 12 г. Единственото условие е да донесат стари вестници в замяна, на които ще получат нови книги.

Основната идея на кампанията е да разпали любов към писаното слово сред подрастващите и да възпита навици и отношение към разделното събиране на отпадъчна хартия.

Партньори на събитието са млади театрали от Младежкия дом във Враца. Мероприятието ще премине под формата на игра, а хлапетата ще се срещнат с любими герои, магьосници и фокусници от приказния свят.

Патрон на кампанията е министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, а във Враца събитието ще се състои под патронажа на кмета Калин Каменов и се осъществява с личната подкрепа на зам.-председателя на народното събрание Явор Хайтов.

Очакваме ви във Враца на 11 май от 11 ч. пред градската концертна зала и в Монтана на 12 май  от 17 ч. пред паметника на Радичков.