Сега четете
Тръмп спечели в Индиана, Круз се отказа от надпреварата

Тръмп спечели в Индиана, Круз се отказа от надпреварата

Председателят на Републиканската партия на САЩ Райнс Прибус заяви, че Доналд Тръмп ще е най-вероятният кандидат, който ще бъде номиниран да представлява партията на президентските избори в САЩ през ноември

Милиардерът Доналд Тръмп е лидер на първичните избори на Републиканската партия. Вчера в щата Индиана се проведоха първични избори.

Според резултатите от предварителните избори в щата Индиана, при 88% преброени бюлетини,

за Доналд Тръмп са гласували 53% от делегатите, за сенатора от щата Тексас Тед Круз 37%, а за губернатора на щата Охайо Джон Кейсик – 8%.

В надпреварата сред демократите изненадващо спечели сенаторът от щата Върмонт Бърни Сандърс. Той получи 53,2% от гласовете, докато неговият съперник Хилари Клинтън спечели 46,8%. Бившият държавен секретар на САЩ все още е фаворит в партийната надпревара.

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия

Тед Круз се е отказал от надпреварата за президент на САЩ.

„От самото начало аз казвах, че ще продължа докато има реален път към победата. Тази нощ, тъжно ми е да го кажа, изглежда, че този път е затворен“, заяви сенаторът от щата Тексас на своите последователи в град Индианополис.

„Дадохме всичко от себе си, но избирателите избраха друг път“, добави той. Неговото оттегляне оставя аутсайдера Джон Кейсик – губернатор от щата Охайо единствен опонент на Доналд Тръмп.

Председателят на Републиканската партия на САЩ Райнс Прибус заяви, че Доналд Тръмп ще е най-вероятният кандидат, който ще бъде номиниран да представлява партията на президентските избори в САЩ през ноември. „Ние ще трябва да се обединим и да се фокусираме върху победата срещу Хилари Клинтън“, заяви той.

Вижте и
Румен Радев

„Ще спечелим през ноември, ще спечелим с голяма разлика и ще поставим САЩ на първо място“, заяви Тръмп

след като спечели предварителните избори. Той определи постъпката на сенатора от щата Тексас като „много смела“. „Той е силен и умен човек и мога да ви уверя, че има възхитително бъдеще“, заяви Тръмп.

„Ще имаме невероятно добри отношения с другите страни, ако те се отнасят към нас справедливо“, заяви Тръмп. „Те трябва да ни уважават“, добави той. Според него международните отношения са „двупосочна улица“.

Той обеща да укрепи въоръжените сили на САЩ, да ги „направи по-ефективни и мощни“ и заяви, че е необходимо да се разбие терористичната организация „Ислямска държава“. „Ние трябва да се заемем с тази групировка бързо. Ние не трябва да ѝ позволяваме да действа“, смята той. „Ние отново ще направим САЩ велики. Ще се гордеем отново с нашата страна“, каза той в заключение.

Източник: Агенция „Фокус“
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре