1905_230915По време на фестивала на балканската скара Sofia Mezi (5-8 май), ще има 100 каба гайди, автентични нестинари, кулинарно шоу с Камелия Воче и много други, а на Гергьовден ще бъде направен опит за рекорд за снимка с най-много именници. Основният акцент в богатата програма на празника ще е изявата на Националния фолклорен ансамбъл “Филип Кутев”, по време на която са планирани съвместни изпълнения с Нели Петкова, специално подготвени за феста.

Очакват се още много фолклорни атракции като например представление на четирикратните световни шампиони по танцово фолклорно изкуство – ансамбъл “София 6”, състезания, игри, по-даръци за малки и големи и, разбира се, вкусни специалитети на скара от Балканите.

Фестивалът Sofia Mezi ще се проведе за трети път в Северен парк с вход свободен. Посетителите ще станат свидетели на мащабна шоу програма с изпълнители на две сцени. Ще гостуват Сакис Кукос от Гърция, Борис Солтарийски и сръбската звезда Мирослав Илич. Ще има много спортни събития -състезания с колелета, ролери, турнири по баскетбол, табла и белот, безплатна бира и игри с награди. Организатори на Sofia Mezi са Select Music Media, Столичната община – район “Надежда” и район “Връбница”, и фондация “Румънеца и Енчев”.