vvelevaДПС влиза в най-тежката си битка от 26 години насам. ДПС трябва да приласкае своите избиратели, защото част от тях искат да избягат. Затова Доган се върна, това показва колко сериозно е положението в ДПС. Това ще бъде битка Доган – Местан, битка на бащата и сина. Това заяви журналистката Валерия Велева в ефира на БТВ.

По думите й новият Изборен кодекс се прави с цел служебна победа на ГЕРБ. „Да се скараш с толкова много обществени слоеве, да настроиш толкова много хора срещу себе си, е тежък политически гаф. ГЕРБ изпадат в изолация, докато се луташ между кандидатите си за президент. Абсурдни неща се случват“, коментира още тя и добави, че следващият български президент няма да бъде избран само от една партия.

Мира Радева заяви, че според социологически данни, които не са обявявали, одобрението на Росен Плевнелиев е под 7%. “Очевидно е, че вторият мандат идва в повече на всяка една партия”, добави още тя.

Що се отнася до новия председател на ДПС, Велева заяви, че Ахмед Доган се връща в политиката с повече правомощия. „Той взима до себе си един млад човек и ще го отглежда като лидер“, заяви още тя. По думите й сега всички ще се вторачат в партията.

Радева заяви, че Карадайъ изглежда повече като пионка, Местан поне е имал повече характер.