Сега четете
Инвестиции, танкове, интереси

Инвестиции, танкове, интереси

wpid-0747712001449737056_512549_600x458.jpgТрудно се оценяват конкретни заплахи, но ще работим за по-добро координиране на сведенията. Колкото по-добре обменяме информация, толова по-малко фалшиви сигнали ще има„, това каза новият посланик на САЩ Ерик Рубин в отговор на въпрос за случаят „Плиска“ в първото си телевизионнот интервю в предаването „Панорама“ по БНТ.

Коментирайки инцидента Рубин каза, че има писмо от президента на САЩ Барак Обама, в което се казва, че най-голямата му отговорност е безопасността на американците. „По нашите закони, ако получим информация за заплаха сме длъжни да я споделим с граждание си. Получихме информация, но нямахме алтернатива и трябваше да я споделим“, заяви Ерик Рубин.

Посланикът на САЩ каза още, че 86% от българите не смятат САЩ за враг и не е важно, че 14% не смятат така.

За съдебната реформа Рубин каза, че много активно ще защитава нейната важност и върховенството на закона. Той обаче беше категоричен, че няма да защитава някое конкретно звено в системата било то съдии, или прокурори.

Като своя цел за мандата си в България Ерик Рубин определи това българите да запазят свободата, незавимостта и суверинитета, за който са се борили. Той изрази желание България да определя своя дневен ред и приоритети без намеса на когото и да било, както и да има повече независмост от чуждо влияние.

В заключение Рубин определи медийната независимост за много важна.

Вижте и

БНТ, „Панорама“

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре