Сега четете
Пуснаха бияча на журналиста от Поморие

Пуснаха бияча на журналиста от Поморие

Стоян Тончев,Нагласиха работата! Пуснаха единия, който бе задържан за побоя над мен, въпреки че той не искаше.

Свидетел на случилото се с мен, пък дори не искат да го разпитат.
Това заяви пред „България Днес“ разследващият журналист Стоян Тончев, който бе жестоко помлян и обезобразен go неузнаваемост в Поморие.

„Никой не се опита да открие посредника и поръчителя, затова същото нещо може да ми се случи отново във всеки един момент“, продължава Тончев.
Безработният помориец Мартин Душев, който бе арестуван като извършител на поръчката, вече е на свобода, след като успя да плати 20 000 лева гаранция. След близо два месеца в следствения арест бурgаският окръжен съдия С ъ б ч о Събев изненадващо реши да промени мярката за неотклонение на 30-годишния криминално проявен мъж.

„Интересното е, че адвокатът му искаше като по-лека мярка домашен арест, а съдът направо го пусна на свобода. И излиза въпросът откъде този мъж, който декларира, че има само сезонна работа, намери за 3 дни 20 бона. Адвокатът му Сава Каров намекна, че са му ги дали приятели. Произходът на тези пари трябва да бъде проверен“, коментира още журналистът.

Той разказа нови подробности около разследването. Тончев открил свидетел на побоя, който се е обадил анонимно на тел. 112. Пред журналиста дал съгласието си да свидетелства за случилото се. Стоян Тончев съобщил за него пред разследващите, но до момента човекът така и не е поканен да даде показания.

Въпреки че биячите са били с маски, разследващите твърдят, че разполагат с железни доказателства срещу Мартин Душев.

Вижте и

По открита у него палка беше намерено ДНК от помляния журналист. Самият той твърди, че има информация, че Душев е бил гард на общински съветник. Стоян Тончев е категоричен, че на 15 януари бе помлян заради разследванията му за дейността на управата в Поморие. Вчера той се яви на поредно дело, в което кметът на града Иван Алексиев го съди за клевета. Процесът се точи от доста време и започва, след като журналистът публикува материал, в който обвинява кмета в превишаване на служебните отговорност. От разследването в края на миналата година е образувано и досъдеб-но производство срещу неизвестен извършител за далавери в общината, но според Тончев по дознанието няма никакво движение.

По в. България днес

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре