Родни политици, лидери и бизнесмени ще се обучават как да говорят професионално пред публика, а техен учител ще бъде световноизвестната ораторка Асел Сидикова. Тя ще разкрие на учениците си тайните на великите оратори в еднодневен семинар. Ще покаже на присъстващите как да се държат по време на преговори, презентации и интервюта. Бъдещите топопарори ще овдладеят и техники как да впечатляват аудиторията си, как да я развълнуват и в същото време да я завладеят завинаги.

FEuCo7nOLooСидикова ще направи достъпни за българите и някои от тайните техники и умения в говоренетона Уинстън Чърчил и Нелсън Мандела, обявени от британския вестник „Гардиън“ за топораторите на ХХ век.  Асел Сидикова ще разкрие да се контролира езика на тялото пред аудитория. Обучението „Техники за говорене пред публика на Тони Робинс и Т. Харв Екер“ ще бъде на 16 април в Бест Уестърн Експо Хотел. Eто какво разкри световноизвестната топораторка Асел Сидикова, специално пред Гергана Костадинова и читателите на luboslovie.bg

Защо Вашите трейнинги и обучения са толкова предпочитани, г-жо Сидикова?

Хората винаги търсят начини да се развиват, да израстват. Това е нашата естествена природна нужда – да прогресираме. Ние, хората, сме част от природата и ако не се развиваме, загиваме.

Какви уъркшопове водите?

В момента започвам Академия за оратори в Централна Азия, обмислям и  #1 Platform. Освен това организарме четридневен Бизнес кампус, както и ежегодния Global Business Forum на Централна Азия, в който винаги има световноизвестни оратори. Миналата година мойте обучения посетиха Жан-Клод ван Дам, експрезидентът на Ferarri Жан Луиджи Буитони и Мойра Форбс, създателката на Forbes Woman magazine.

Защо избрахте да се занимавате с личностно развитие и трейнинги?

Вярвам, че всеки един от нас притежава уникален талант, който тя или той, получава от Бог и който трябва да използваме и развиваме. Трябва да споделяме даровете и знанията с останалите. Приносът е друга човеша потребност, която трябва да изпълним. Разбрах, че след посещение на моите трейнинги хората стават по- заредени, пълноценни и супер мотивирани. Готови са за големи действия. След това, когато получавам писма от тях с резултатите от това, което са направили, дълбоко в себе си съм много щастлива да разбера как съм помогнала на хората да променят живота си.

maxresdefault
Кой е най-подходящият начин за професионално усъвършенстване и развитие – семинари, курсове, индивидуални трейнинги? Как да изберем най-удачната форма за нас?

 Най-добрият съвет, който мога да дам е – учете се от хората, които вече са постигнали резултатите, които са искали. Те могат да ви покажат начина и да ви кажат повече за промените и предизвикателствата. Твърде много хора претендират, че са „гуру“, без да имат никакви истински постижения в живота. Така че се съмнявам, че те могат да ви дадат това, което търсите.

WEB_20151129-_MG_7488
Кое е най-голямото предизвикателство, пред което сте се изправяли?

 Имала съм много големи предизвикателства в живота, затова е трудно да избера само едно. Все пак си смпомням времето, когато живеех в малка тясна стая, и нямах възможност да си платя наема. Бях напълно сама и объркана в този голям град, наречен Лондон. Момиче, което не говори английски и което няма никаква опора в непозната среда. Беше ежедневно предизвикателство за оцеляване и изпитание дали ще продължиш напред. Но има нещо магическо във Вселената и Господ, което не ти дава да се предадеш – един ден, ще направиш пробивът, който търсиш.

Кой е най-големият Ви учител? От кого сте научили найважният урок?

Имала съм много велики учители, но един от моите първи ментори беше уникален талант, който ми даде най-важният урок: „Имай смелостта да приемеш предизвикателствата на живота и никога не се предавай, защото възнаграждението ще струва всеки инч от твоето изоставане“.

Създател сте на един от най-големите ивенти в Централна Азия – Global Business Forum. Разкажете ни повече за него.

Ахаа, това ще отнеме може би повече от пет страници, за да ви разкажа как стартирахме и как превърнахме това събитие в най-престижното в Централна Азия.

Asel Sydykova koolitusel Unleash the Power Within

Какво означава успехът за Вас?

Да имам възможност да живея където искам, с когото искам и да правя каквото искам.

Разкрийте ни някои от техниките, които предоставяте по време на семинарите си.

Вашият светоглед създава вашите действия, а те създават резултатите. Така че всичко зависи от това какъв е светогледът ви.

Каква е тайната на Вашия успех?

Усилена работа и най-важното – вяра в собствентие сили.

Какво прави хората успешни и неуспешни?

Тези, които влагат 100 % от възможностите си са успешни и обратното – тези, които си мислят, че животът си върви и нищо не може да го контролира, са неуспешните.

Полът има ли значение за успеха? По-лесно или по-трудно е да си успешна жена днес?

Като жена мисля, че да бъдеш успешна бизнесдама е много по-трудно, отколкото да си успешен бизнесмен. Защото природата ни е дала отговорност да се грижим за къщата, израстването на децата и да запазим семейството в неговия цялостен вид. За мъжа е естествено да осигуравя семейството и да се състезава с  другите мъже. Да бъде ловец. Така че е трудно за жените да балансират семейството и бизнеса успешно.

Какво ще пожелаете на читателите на Luboslovie.bg?

На читателите на този прекрасна медия ще пожелая едно от най-важните послания: Вярвайте в собствените си възможности. Всичко, от което се нуждаете, зависи от Вас самите! Дерзайте!

Интервю на Гергана Костадинова, luboslovie.bg

Събитието е организирано от компанията за бизнес обучения BGSeminari.Миналата година семинарът на Асел Сидикова събра повече от 400 бизнесмени,мениджъри, журналисти, учители, актьори и хора, които само за няколко часауспяха да усвоят техниките на говоренето пред публика.

Кариерата на Асел Сидикова е стартирала  от малко градче в Киргизстан и благодарение на ограмната си страст и воля за успех се е докоснала до учители от ранга на най-големите и влиятелни личности в бранша – Т. Харв Екер и Тони Робинс. Асел Сидикова е създателка на най-значимия бизнес форум в Централна Азия – Global Business Forum, а в момента е сред най-предпочитаните и ангажирани майстори на публичната реч. Тя е превърнала стотици хора в  изключителни оратори.