Сега четете
MTV раздаде филмовите си награди

MTV раздаде филмовите си награди

photo_verybig_1566570„Междузвездни войни: Силата се пробужда“ беше избран за най-добър филм на 25-ата церемония за наградите на MTVв град Бърбанк, Калифорния, съобщиха световните информационни агенции.

Седмият епизод от космическата сага, който е на трето място по приходи за всички времена, измести за голямото отличие на филмовите награди на MTV „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“, „Крийд: Сърце на шампион“, „Дедпул“, „Джурасик свят и „Бандата от Комптън“.

„Междузвездни войни: Силата се пробужда“ беше номиниран в 11 категории за филмовите награди на MTV, но получи само три отличия. Останалите две са за дебют на Дейзи Ридли и и за най-добър злодей на Адам Драйвър.

„Невероятно е да участваш във филм, който представя всички жанрове, и раси и възрасти по такъв позитивен и вдъхновяващ начин“, каза Дейзи Ридли.

Чарлийз Терон спечели наградата за най-добра актриса за изпълнението си в „Лудия Макс: Пътят на яростта“. Наградата за най-добър актьор спечели Леонардо ди Каприо за „Завръщането“.

Филмите „Перфектният ритъм 2“ и „Дедпул“ спечелиха по две награди. „Перфектният ритъм 2“ беше отличен за най-добър актьорски състав и най-добра целувка – на Ребел Уилсън и Адам Девайн, а „Дедпул“ – за най-добро комедийно изпълнение на Райън Рейнолдс и най-добра битка – между Райън Рейнолдс и Ед Скрейн.

Наградата за най-добър герой спечели Дженифър Лорънс с филма „Игрите на глада: Сойка присмехулка – част 2“, а за най-добро екшън изпълнение – Крис Прат в „Джурасик свят“. Отличието за най-добро виртуално изпълнение бе присъдено на Ейми Полър за „Отвътре навън“.

„Бандата от Комптън“ спечели наградата за истинска история, а „Ейми“ – за най-добър документален филм.

Уил Смит беше удостоен с почетната награда „Поколение“ за принос към развлекателната индустрия. Получавайки отличието от Холи Бери, той каза, че се е посветил на това „да бъде светлина в този свят“.

„Искам да помагам на хората. Искам да бъда светлина. Искам да показвам любов. Искам да играя роли с достойнство. Искам да помагам в този свят“, заяви Смит.

Сред предишните носители на наградата „Поколение“ са Марк Уолбърг, Джейми Фокс, Джони Деп, Рийз Уидърспун, Сандра Бълок, Бен Стилър, Адам Сандлър, Майк Майърс, Том Круз и Джим Кери.

Мелиса Маккарти стана първата жена, удостоена с почетната награда „Комедиен гений“ като признание за „дръзкия и безстрашен комедиен стил“, демонстриран от нея във филмите й. Предишните му носители са Кевин Харт и Уил Феръл.

Вижте и

Водещи на шоуто бяха комикът Кевин Харт и преквалифициралият се в актьор кечист Дуейн „Скалата“ Джонсън. Техните шеги често бяха нецензурни и груби. Сред връчващите нарададите бяха Уди Харелсън, Емилия Кларк, рапърът Комън, Кендъл Дженър, Джиджи Хадид. Музикалната програма осигуриха Ариана Гранде, Холзи, „Солт-н-пепа“.

За разлика от „Оскар“-ите, които отдават почит към спечелили одобрението на критиката продукции, наградите на MTV са ориентирани предимно към по-младата публика и към бокс-офис хитове, пренебрегнати от Академията за кинематографично изкуство и наука.

Носителите на призовете се определят от зрителите чрез гласуване в интернет. Наградата е наречена „Златна пуканка“.

Годишните филмови отличия на MTV са също своеобразен ориентир за летния холивудски сезон, тъй като по време на церемонията се излъчват откъси от очакваните летни блокбастъри.

Източник: БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре