Парламентът приема процедурата за избор на членове на СЕМ

Парламентът приема процедурата за избор на членове на СЕМ

Парламентът ще приеме процедурните правила за избор на нови членове на Съвета за електронни медии от квотата на Народното събрание. В състава на регулатора двама са с изтекъл мандат – Анна Хаджиева и Георги Лозанов.

Процедурата е в четири фази – предлагането на кандидатите от квотата на Народното събрание и тяхното представяне в документален вид. То става чрез народни представители или от парламентарни групи, публичното оповестяване на документите на кандидатите, последвано от публично изслушване в Комисията по култура и медии, и гласуване на номинираните в пленарна зала.

След като парламентът попълни квотата си в СЕМ, говорителят на външното министерство Бетина Жотева ще стане член на регулатора от квотата на президента.

Във времето за парламентарен контрол депутатите ще проведат разисквания по питането на БСП към министъра на финансите Владислав Горанов за водената от правителството финансова политика.
Източник: utroruse.com/

За автора

Андрей Велчев

Собственик и главен редактор на Любословие.bg. Доктор по научна специалност: 05.11.02 – Политология (Публична администрация) с тема на дисертационния труд: Комуникации в процеса на политиките (Изграждане на обществена съпричастност при стратегически публично-частни партньорства). Андрей Велчев е магистър по Политически мениджмънт и публични политики и магистър по Масови комуникации в Нов български университет. Автор е на множество публикации и интервюта, посветени на проблемите на комуникациите, журналистиката, маркетинга и политическите комуникации. Член е на Българското дружество за връзки с обществеността, Съюза на българските журналисти и International Federation of Journalists (IFJ)

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последвай ни

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

За да пребъде нашето слово!

Партньори