hero_pdt_favouritesauЗаведение от популярната верига за бързо хранене McDonald’s в южната част на Лондон вече не може да бъде посещавано от лица под 18 години, освен ако не са придружени от възрастен, предаде Evening Standard, цитиран от Новини Лондон.

От заведението уточняват, че няма да позволят нито един тийнейджър или дете под 18 години да се храни без възрастен вътре от днес нататък. Мярката вероятно ще бъде временна, но вече предизвиква бурни обществени реакции.

Причината за забраната е неприятен инцидент, който се е случил наскоро. Група тийнейджъри под 18 години са замеряли с храна и напитки служителите на заведението, след което изпочупили прозорците, унищожили мебели и предизвикали масов хаос.

Заведението на McDonald’s, което вече е недостъпно за непълнолетни лица, се намира на London Road, North Cheam. Говорител на веригата все пак уточнява, че децата ще могат да си купуват храна от там, просто няма да могат да се хранят вътре, поне засега.

След забраната майка на 15-годишно момче, принудено да яде навън в дъжда, след като си купило храна от там и впоследствие било изгонено, изпрати гневно писмо до медиите. В него пише следното: “Разбирам, че някои хора трябва да бъдат гонени от заведенията, но моето дете не им е направило нищо. Това е дискриминация към всички тийнейджъри, които са поставени под общ знаменател. На всичко отгоре, пред заведението дори няма табела, на която пише, че децата не могат да се хранят вътре. Но дори и да имаше, това е грешен подход!”