pressИнвеститори от китайския град Шенджен желаят да изградят нов икономически град до Пловдив, пише „24 часа“. Проектът е пилотен, както за България, така и за Европа. Изграждането му е основано на новата концепция на китайското правителство „Един път, един пояс” (One road, one belt) за обхващане на света чрез икономически отношения по пътя на коприната.

Сензационно пророчество на Ванга: След Борисов идва висок, добър мъж от чужбина. Този човек щял да бъде много добър лидер на българите. Тя беше предсказала и за това, че Бойко Борисов ще е ръководителят на България дълго време. Тя беше предсказала и войната в Сирия. „Това си го пише и в Библията. Горките хора в Сирия – ще дойде време, няма да остане камък върху камък от нея. Но рано е още за това”. Тези думи Ванга изрекла още през 1975 г. на проф. Никола Шипковенски, пише petel.bg.

Бюрото за вътрешни разследвания на ООН е открило сериозни пропуски и недостатъци във връзките на световната организация с две фондации и няколко неправителствени организации, свързани с делото за подкупи, в което е замесен и бившият председател на Общото събрание Джон Аш.Поверителен доклад от 21 страници, извършен по нареждане на генералния секретар Бан Ки-мун, разкрива най-големия финансово-корупционен скандал, разтърсил организацията от времето на аферата „Петрол срещу храни“, пише в. „Новинар“

Турските магистрати може да разгледат въпроса за екстрадирането на Алпарслан Челик в Русия, ако той бъде поставен от Москва. Той бе арестуван в ресторант в града на 31 март с още 14 души, след като малко преди това пое отговорност за убийството на руския пилот Олег Пешков. Той бе застрелян, докато падаше с парашут след катапултирането си от изтребител Су-24, ударен с ракета от турски F-16 над Сирия на 24 ноември 2015 г, пише в. „Труд“.

Данъчните полицаи ще може да носят оръжие и ще имат специални униформи. Те ще работят по специфични случаи като например на организирани престъпни групи, създадени за данъчни измами и с цел източване на ДДС, пише в. “Стандарт”. Създаването на данъчна полиция се предлага от Министерството на финансите. Служители на Националната агенция за приходи (НАП) ще получат разследващи (дознателски) функции.