hristo_mutafchiev_protestХристо Мутафчиев е роден на 4 април 1969 г. в гр. Карлово.

Завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Надежда Сейкова и Илия Добрев.

В периода 1994-1995 г. играе на сцената на Драматичен театър „Н.О. Масалитинов“ в гр. Пловдив, а от 1995 г. е част от трупата на Малък градски театър „Зад канала“. От 2005 г. е председател на Съюза на артистите в България.

Христо Мутафчиев има и редица роли в телевизионни филми и продукции, както и участия в реклами. Сред популярните му изяви са ролите в сериалите „Дунав мост”, „Клиника на ІІІ етаж”, „Огледалото на дявола“, както и в тв продукциите „Най-важното в живота“, „Църква за вълци“.

През 2000 г. изиграва ролята на Татуирания във филма „Пансион за кучета“ на режисьора Стефан Командарев. През 2007 г. се снима в друг филм на същия режисьор – „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“. През 2013 г. взема участие във филма на Димитър Колев „Нежни куршуми“, където се превъплъщава в ролята на голям подземен бос.

През 2014 участва и в предаването „Dancing stars“ България, където е член от журито.

Георги Неделчев

JoroНаричат журналиста Георги Неделчев„лошото момче в държавата на Златките“. От реномето си на човек, който е издавал редица мъжки списания от рода на „Плейбой“, FHM, „Номер 69″ и други, Жоро Неделчев има най-зоркото око за всички светски новости, риалити предавания, телевизионни шоу програми, конкурси за красота. В момента той е редакционен директор на най-авторитетното и бързо развиващо се списание – „Биограф“.

Да почерпят също:

Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите в България

Георги Неделчев, журналист

Десислава Кирова (Дейзи Ланг), трикратна световна шампионка по бокс

Доц. Димитър Мърваков, физик

Иван Иванов, бивш зам.-министър в МО

Ина Лулчева, юрист

Инж. Кирил Цочев, депутат от АБВ

Пламен Стоилов, кмет на Русе

Светослав Пеев, актьор, режисьор

Станислав Даскалов, дипломат

Цветелина Малджанска, оперна певица