pasiОбикновено темата с картончетата се повдига от хора, които нямат биография и те си правят биографията на гърба на картончетата. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV бившият министър на външните работи Соломон Паси във връзка с писмото на депутата от ГЕРБ Методи Андреев до външния министър Даниел Митов, с което задава различни въпроси, свързани с кандидатурата на Ирина Бокова за председател на ООН.

Андреев коментира, че от 16 служители на МВнР в щаба на българския кандидат за генерален секретар на ООН Ирина Бокова, 8 вече са обявени като сътрудници на „Държавна сигурност”.

„Някой обсъжда ли в момента коя е работната група, която подготвя кандидатурата на Хелън Кларк, на Весна Пусич? Това са хора, които ще подготвят документи, папки и графици. Кампанията се води от държавата – президентът, министър-председателят, председателят на Народното събрание. Всички тези хора трябва да разпределят усилията помежду си”, коментира Паси.

Един от най-добрите посланици, които има България през последните 25 години, е Елена Поптодорова, отбеляза бившият външен министър.

„Посланик Поптодорова замина като посланик в САЩ по мое предложение като външен министър и е там почти 14 години. Когато тя тръгна да заминава, аналогични хейтъри започнаха да разказват: Тя има такова минало, тя е била такава и онакава, на четвъртата-петата седмица всички млъкнаха, защото видяха какъв прекрасен посланик сме изпратили в Америка”, посочи Паси.

„Не мога да разбера защо в момента трябва да я върнат през май месец”, допълни той.

bTV, „Тази сутрин”