P1040089_678x452Седмица след като Apple представи по-малкия iPhone SE, от китайския производител Xiaomi побързаха да обявят своя нов продукт, който ще се конкурира със смартфона.

Според информацията в местната социална мрежа Weibo умният телефон Mi 5 mini ще бъде с по-малък дисплей от предшествениците си – 4,3 инча, съобщава Mashable.

В публикация в сайта GizChina се посочва, че устройството ще разполага със Snapdragon 820 процесор, 3GB RAM, 32GB вътрешна памет и 13-мегапикселова камера.

Цената на Mi 5 mini ще бъде по-малка от 300 долара. За сравнение най-ниският клас на iPhone SE, който е с А9 процесор, 2GB RAM, 16GB вътрешна памет и 12-мегапикселова камера се продава за 399 долара.

Междувременно след представянето на последната версия на операционната система на Apple iOS 9.3 редица потребители се оплакаха от проблеми при отварянето на линкове в приложения като Safari, Chrome, Mail и други.

По техните думи голяма част от интернет адресите буквално „замръзват”, т.е. не зареждат. Някои по-стари модели на iPhone и таблетите iPad с актуализирана операционна система пък напълно блокират.