Сега четете
Преглед на печата 30.03.2016г

Преглед на печата 30.03.2016г

/КРОСС/ МВР ще слага камери за 1 млн. евро по границата със Сърбия, пише вестник „Сега“ и уточнява, че засега целта е поставяне на три поста с камери и координационен център в зоната на граничното управление Брегово.

Парите не са от бюджета, а от европейския фонд „Външни граници“, научаваме от публикацията.

„Булгартабак“ винаги е бил коректен. Това заявява в интервю за „Стандарт“ изпълнителният директор на София БТ и Благоевград БТ Владимир Жеков. Според него от преустановения износ на цигари за Близкия Изток държавата ще събере 7 млн. лева по-малко корпоративен данък.

Търговци ударно внасят яйца от Франция и Полша преди Великден, съобщава за „Труд“ председателят на Съюза на птицевъдите в България Димитър Белоречков. По думите му, това са застояли количества след католическия Великден. По данни на съюза, през миналата година у нас са били внесени 137 млн. яйца, като 13 процента от предлаганите на пазара са внос, пише още изданието.

Медици от Македония спасяват сезона по морето, съобщава „Монитор“ и уточнява, че заради хроничен недостиг на кадри ще се разчита и на лекари в пенсионна възраст от вътрешността на страната. Сред другите най-търсени професии това лято по морето ще са работниците по поддръжката и аниматорите, научаваме от публикацията.

2000 учители преподават без диплома, е водещата тема за „Телеграф“. Причината е недостигът на кадри, който засяга най-вече малките населени места. На този фон, преди началото на учебната година в София за едно свободно работно място се бореха 30 учители, припомня статията.

Вижте и

Шофьорските курсове за мотористи масово били фиктивни, предупреждава „Новинар“, позовавайки се на данни от Асоциацията на пострадалите от катастрофи. Според председателя й Владимир Тодоров държавата трябва по-стриктно да следи за спазването на часовете при обучението за мотористи.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре