/КРОСС/ МВР ще слага камери за 1 млн. евро по границата със Сърбия, пише вестник “Сега” и уточнява, че засега целта е поставяне на три поста с камери и координационен център в зоната на граничното управление Брегово.

Парите не са от бюджета, а от европейския фонд “Външни граници”, научаваме от публикацията.

“Булгартабак” винаги е бил коректен. Това заявява в интервю за “Стандарт” изпълнителният директор на София БТ и Благоевград БТ Владимир Жеков. Според него от преустановения износ на цигари за Близкия Изток държавата ще събере 7 млн. лева по-малко корпоративен данък.

Търговци ударно внасят яйца от Франция и Полша преди Великден, съобщава за “Труд” председателят на Съюза на птицевъдите в България Димитър Белоречков. По думите му, това са застояли количества след католическия Великден. По данни на съюза, през миналата година у нас са били внесени 137 млн. яйца, като 13 процента от предлаганите на пазара са внос, пише още изданието.

Медици от Македония спасяват сезона по морето, съобщава “Монитор” и уточнява, че заради хроничен недостиг на кадри ще се разчита и на лекари в пенсионна възраст от вътрешността на страната. Сред другите най-търсени професии това лято по морето ще са работниците по поддръжката и аниматорите, научаваме от публикацията.

2000 учители преподават без диплома, е водещата тема за “Телеграф”. Причината е недостигът на кадри, който засяга най-вече малките населени места. На този фон, преди началото на учебната година в София за едно свободно работно място се бореха 30 учители, припомня статията.

Шофьорските курсове за мотористи масово били фиктивни, предупреждава “Новинар”, позовавайки се на данни от Асоциацията на пострадалите от катастрофи. Според председателя й Владимир Тодоров държавата трябва по-стриктно да следи за спазването на часовете при обучението за мотористи.