„Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта” се върти по световните екрани от няколко дни, но вече е на път да премине границата от половин милиард приходи и да се устреми към върховете в класацията за най-доходоносни филми в историята.

Лентата е донесла 170 млн. долара от дебютния си уикенд в САЩ, което е и рекорд за това време на годината. За сравнение – своят път през месец март са стартирали бокс-офис крашъри като „Игрите на глада” и „Алиса в страната на чудесата” (на Тим Бъртън).

„Батман срещу Супермен” е четвъртият най-добре стартирал филм в историята на киното, като пред него са само „Междузвездни войни 7”, „Джурасик свят” и последната част от поредицата за Хари Потър.

Бюджетът на лентата е 250 млн. , което означава, че филмът със сигурност ще се превърне в успешна инвестиция за „Уорнър Брос” и може да очакваме дори още по-големи суми да бъдат наляти в следващите филми от поредицата.

Малко по-късно тази година ще излезе „The suicide squad”, който вече е в постпродукция, а догодина ще се появят „Wonder Woman” и „The justice league”, който феновете по цял свят очакват с нетърпение. През 2018-та по-малко популярни герои на DC comics също ще получат свои филми – това са The Flash (добре познат образ от телевизионния екран последните години) и Aquaman. Плановете на „Уорнър Брос” и DC comics за филми с комиксови герои засега се разпростират до 2020-та година.