Сега четете
Преглед на печата – 28 Март 2016

Преглед на печата – 28 Март 2016

newspaper_press1Три процента от фермерите диктуват пазара, в техни ръце е 95 на сто от обработваемата земя у нас, пише Земя. Вестникът помества мнение на представител на компания за внос на селскостопанска техника, според когото огромните субсидии в зърнопроизводството не са допринесли хлябът да поевтинее, което води до извода, че фермерите усвояват дотациите за собствено забогатяване, а не за реално земеделие.

„МВР отчита 395 на сто ръст на нелегално влезлите от Турция“, пише Сега на първа страница. Повече от мигрантите са необразовани млади мъже, част от тях стават трафиканти. Данните са от отчета на МВР за 2015 година. В коментар на вестника се казва, че строежът на ограда с Турция се очертава като гигантско безсмислено харчене на пари, тъй като потокът от бежанци се очаква откъм Гърция.  Според изданието изхарчените досега пари можеха да стигнат за издръжка за десет години на гранични полицаи и ефектът щеше да е бърз и осезаем.

Стоян Ставрев от ръководството на Конфедерацията на работодателите заявява в интервю за Стандарт, че бежанците може да бъдат наемани на работа у нас, стига сред тях да има квалифицирани хора. Той подчертава, че бизнесът иска стабилност на властта.

Водещото заглавие на Труд е посветено на стачката на общопрактикуващите лекари от днес:“Без личен лекар остават хиляди“. В статията се цитират медици, които уверяват, че протестът няма да доведе до излишно напрежение. По повод един вече отминал протест – на таксиметровите шофьори в четвъртък,  вестникът коментира: „…гилдията на таксиметровите шофьори е най-професионалната машина за извиване на ръце“, както и  “ …перфектно организирана армия…., машина за саморазправа“.

Капитал дейли информира, че кредитирането през февруари се е свило с 2 процента, а обемът от заеми за домакинствата и бизнеса е намалял под 48 милиарда лева.

24 часа предупреждава, като цитира специалисти от ГДБОП, че измамници рекламират продукт за намаляване на потреблението на електричество, който обаче увеличава сметките за ток, а и е доста скъп. Все още неразкрити, мошениците-търговци рекламират в сайт, в който няма посочена обратна връзка, никаква информация за местонахождението на предлагащите продукта у нас, има връзка с адреси в чужбина.

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин заявява в интервю за 24 часа, че има доста политически назначения в държавната администрация. Според него и партия АБВ управляващата коалиция все още не е започнала работа по теми, записани в общата дейност, като например преструктуриране на икономиката ни и работа в помощ на икономически изостаналите  райони.

Монитор информира, че дипломата по информатика е гаранция за най-високата заплата у нас, според рейтинговата система на висшите ни училища. През следващите години ще са нужни компютърни специалисти, учители и инженери, ще има задължителен приемен изпит за специалностите „право“, „фармация“ и „медицина“.

Ректорът на Стопанската академия в Свищов доц. Иван Марчевски съобщава в интервю за Телеграф, че ще има промяна в учебните планове и програми от следващата учебна година с цел осъвременяване. Има идея и да се привлекат за студенти наши сънародници, които живеят в Украина, Молдова, Турция.

Вижте и

„Бизнесмен от ЮАР предоставя 10 милиона долара за българско откритие“, пише Монитор. След като наши учени са изобретили начин да правим ток от слънцето и през нощта, богаташът от Южна Африка е готов да спонсорира патентованата в чужбина идея на учени от БАН.

Април започва с температура от 20 градуса, информира Стандарт.Затоплянето на времето започва от днес, допълва вестникът.

Според водещото заглавие на Новинар Германия е на тръни след атентатите в Брюксел.  Службите за сигурност в Европа издирват осем ислямисти.

Дума пита днес „Европа след терора – а сега накъде?“ и помества прогноза, че ако не се предприемат адекватни действия, не само Европейския съюз, но и Европа ще рухне.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре