Джони Деп продуцира филм по "Шантарам"

 Дългоочакваната филмова адаптация на романа Shantaram (Шантарам) на Грегъри Дейвид Робъртс (Gregory David Roberts) изглежда най-сетне е на път да види бял свят благодарение на Warner Bros, съобщи avtora.com.

Базирана на биографията на автора си, книгата разказва за странния живот на мъж, попаднал зад решетките след множество престъпления. След като успява да избяга от затвора, той отива в Бомбай, Индия.

Според Deadline за главната роля Warner Bros вече водят преговори с Джоел Еджертън (Joel Edgerton), познат с ролите си в The Great Gatsby (Великият Гетсби), Zero Dark Thirty (Враг номер едно) и др.

Правата за филмирането на романа бяха закупени от студиото за $2 млн. през 2003 г., като фактор за сделката беше и желанието на Джони Деп (Johnny Depp) да продуцира лентата и евентуално да участва в нея.

Първата чернова на сценария на предстоящия филм е дело на самия Грегъри Дейвид Робъртс, а редакцията е направена от Ерик Рот (Eric Roth), чиято филмография включва ленти като The Curious Case of Benjamin Button (Странният случай с Бенджамин Бътън) и Forrest Gump (Форест Гъмп).

Все още предстои да бъде обявен режисьорът на филма, както и премиерна дата.