Сега четете
Меркел зове: Със солидарност и решителност срещу терора

Меркел зове: Със солидарност и решителност срещу терора

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че на терористичните атентати в Белгия трябва да се отговори със солидарност и решителност, предаде ДПА.

„Жалките нападения в Брюксел трябва да ни сплотят – солидарност с жертвите плюс решителност по отношение на терористите“, написа в Туитър говорителят на Меркел Щефен Зайберт.

Меркел е един от най-атакуваните европейски политици заради толерантното й отношение към бежанците, сред които, според анализи на редица служби, има риск да се промъкнат и терористи.

Преди дни германският канцлер отново защити миграционната си политика. На митинг на своята партия Християндемократически съюз Меркел отново обяви, че стои зад решението си от миналата есен да отвори границите на Германия за бежанците.

“Има ситуации в живота, както се случи миналата есен, когато не можем да водим дълги дебати по въпроса за принципите, каза Меркел. Хората (бежанците) дойдоха внезапно и се нуждаеха от защита“, каза тя.

Преди дни в интервю за “Дойче веле“ българският президент Росен Плевнелиев подкрепи канцлера и обяви, че се възхищава от нейния хуманизъм и човечност.

„В изключително трудно време тя дава пример за ценностно ориентирана и отговорна политика – за разлика от много други политици в Европа, които мислят и действат краткосрочно, изцяло водени от тяснопартийни и национални интереси“, каза българският държавен глава.

Вижте и

Той отново обяви и че на миграционната криза и терористичните атентати трябва да бъде солидарност и единство в ЕС.

Германската полиция затяга мерките за сигурност по границата с Белгия след терористичните атентати в Брюксел, заяви полицейски говорител, цитиран от ДПА. Той не разкри повече подробности, но добави, че същото се прави по летищата и гарите.

Източник: dnes.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре