Сега четете
Бойка Маринска от РБ организира кръгла маса за проблемите на детското насилие

Бойка Маринска от РБ организира кръгла маса за проблемите на детското насилие

742351Бойка Маринска от РБ организира днес кръгла маса за проблемите на детското насилие съвместно с Националната мрежа на децата

Над 108 хиляди сигнала за деца в риск и с проблеми са подадени за една година – най-високият брой от създаването на Националната телефонна линия, посочи Маринска

Днес, 22 март, Бойка Маринска от РБ, председател на Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите към НС, съвместно с Националната мрежа за децата, организира Кръгла маса по проблемите на насилието и агресията сред и срещу децата.

Събитието ще се проведе днес от 11.00 ч., в зала 1, Източно крило в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър Батенберг“  № 1.

През 2015 г. на Националната телефонна линия за деца в риск са приети 108 852 обаждания – най-високият брой, регистрирани досега от старта на линията през 2009 г., цитира официалните данни Маринска. Най-много са подадените сигнали (649 бр.) са за деца в риск, като увеличението е с 40 % спрямо 2014 г. Те са свързани с физическо, психическо, сексуално насилие – обикновено съчетани, както и за пренебрегване на деца, риск от изоставяне, родителска небрежност, просия, лоши икономически и битови условия на отглеждане на деца. По думите на Маринска, 146 са консултациите с деца от специализираните институции (домове за деца, лишени от родителски грижи, социално-педагогически интернати и възпитателни-училища интернати) по въпроси, свързани с тревожност, притеснения за бъдещето, търсене на идентичност, битови и други конфликти в местата за отглеждане.

Вижте и

На форума днес ще бъдат представени данни за актуалната ситуация в страната за детското насилие, проблемите на гражданските организации и специалистите, работещи с деца и семейства, ще бъдат споделени добри практики, ресурси и възможни решения на проблемите на детското насилие.

Пресофис, 22 март 2016 г.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре