Сега четете
Говорителят на външно: Всички трябва да спазваме правилата

Говорителят на външно: Всички трябва да спазваме правилата

betina jotevaУволненият главен секретар за каране по за „зелените“ релси ще бъде глобен с 30 лева, но обяснил, че не видял да прави нарушение

Няма значение, че е държавен служител, всички трябва спазваме правилата. Това каза Бетина Жотева, говорител на Министерство на външните работи, по повод снимката на служебен автомобил на министерството, заснет да минава през зелените трамвайни линии до Руски паметник в столицата.

„Получихме сигнали на нашата поща в пресцентъра със снимка на колата, която е с номерата на нашите оперативни автомобили, върху зелените площи. Това е служебен автомобил, който се ползва за делегации и я карат различни шофьори. Ние не знаехме кой е бил в нея, но за по-малко ден беше ясно, че това е главният секретар Стоян Тодоров”, обясни Жотева.

Тя допълни, че със заповед на министър Митов той е бил освободен още вчера. „Той е в отпуск, трети ден не е на работа. Обясни, че е имало катастрофа на два трамвая и гигантско задръстване, а той е закъснявал. Опитал се е да мине, не е видял, че прави нарушение и се е върнал от средата на пътя”, посочи Жотева. „Няма значение дали е държавен служител, никой няма право да прави това. Това е недопустимо. Ако искаме държавата ни да се промени, трябва всички до един да спазваме правилата”, коментира тя.

Вижте и

Тодоров ще бъде санкциониран с 30 лв., каквато  е глобата за преминаване с автомобил по „зелените релси“ на „Руски паметник“ в София, съобщи комисар Тенчо Тенев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре