“Между нас казано” – най-новото предаване под покрива на Нова телевизия, няма да остави никого безучастен с домакини като Ернестина Шинова и Андрей Слабаков. Всяка събота в 17.00 часа артистичното семейство ще ни очаква на гости или ще ходи на гости, за да си поговорим за нещата, които обсъждаме вкъщи.

Напълно естествено е форматът на предаването да бъде семеен, както и те са семейство. Андре ще защитава мъжката позиция мъжкарски, както само той може. Но чисто по женски казано, не е ясно кой ще печели битките и кой войната.

Ще бъде обществено ангажирано, каквито са и двамата.

Ще бъде изиграно – от съвършена актриса, но ще бъде и режисирано – от блестящ режисьор.

И най-интересното – ще бъде без сценарий.

Андрей Слабаков
Андрей Слабаков

 Любопитното е, че новият формат следва както логиката на живота и естественото семейно общуване, така и най-добрите публицистични практики. В първата част водещите разговарят, спорейки както обикновено правят вкъщи. Твърде вероятно е да улучат точно тази, по която току-що сте спорили с приятели. В спора се ражда истината, но само когато са представени балансирано различни гледни точки. Затова и няма нужда от сценарий. Просто в точката на кипене в студиото влиза гост. Следва лична история, а личните истории разказват често за общите проблеми.

Вторият сегмент на предаването идва с необходимото второ мнение, което търсим винаги, когато имаме болна тема. Андрей и Ернестина няма да изневерят на себе си и ще продължат да спорят, но заедно със свои приятели или неприятели, дошли да споделят личното си мнение по темата, „отключена“ от личната история в първата част. Всеки е овластен с права – да говори с водещите, помежду си, с публиката и дори с героите от първата част.

Ернестина Шинова
Ернестина Шинова

Главният герой в третата част е публиката, защото не е случайна, не е анонимна и не е платена, млада и имаща мнение и желание да го заяви публично. Точно затова е и главният герой преди финала. Остава на 19 март сами да открием кои са другите будни сред нас заедно с едно предаване с двама водещи в три части.

Очаквайте „Между нас казано“ от 19 март само по Нова ТВ.