Сега четете
1 млн. евро „глоба“ за Бонд, Джеймс Бонд

1 млн. евро „глоба“ за Бонд, Джеймс Бонд

James-Bond-Premiere_ReutersПокрай премиерата завчера в Рим на №24 от сагата „007” стана известно, че Джеймс Бонд – прословутият агент на Нейно Величество английската кралица, е бил „глобен” от общината на Вечния град с 1 млн. евро. Толкова пари са й платили за правото на снимки по неговите улици и площади продуцентите на очертаващата се като свръхкултова шпионска лента „Спектър 007” със супермачото Даниел Крейг и знойната и на 50 г. Моника Белучи. Според разтропаните римски репортери в касите пък на местни хотели, ресторанти и разни агенции за услуги са влезли повече от 20 млн. евро. само за 4-те снимачни седмици през февруари и март на половината филм (другата е въртяна в Мексико).

В публикациите си с любопитна информация около вихрилия се за пръв път в Рим Джеймс Бонд местните вестници оповестиха, че продуцентите на „Спектър 007” са обещали на общината и безплатен рекламен клип от 30 секунди, който ще й бъде предаден 6 месеца след тръгването на лентата по кината. Освен това тъй като снимките са правени предимно нощем, продуцентите са платили и 250 хил. евро извънреден труд на полицаите, охранявали снимачните площадки. Собствениците на магазините, които е трябвало да бъдат затворени във връзка с въртени покрай тях сцени, пък са били обезщетени с между 300 и 500 евро.

Медиите изтъкнаха и косвена, но много важна заслуга на филма на режисьора Сам Мендес към Вечния град – заради „Спектър” общината почиства перфектно както неговия исторически център, така и коритото на река Тибър. За съжаление кметството не успява да запълни дупките по улиците на Рим и една от тях изиграва лоша шега на Даниел Крейг. Шофираният от него със скорост от над 200 км в час „Астън Мартин” подскача във въпросната дупка и супершпионинът забива глава в рамката на вратата. Слава Богу успява да удържи управлението на мощния автомобил, но няколко дни не излиза от хотела си поради заформилата се на челото му голяма цицина.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре