Sasho-Dikov-2Журналистът има амбицията да превърне “Истината боли” в трилогия

Сашо Диков написа автобиографична книга, която е на пазара от вчера. В нея журналистът разказва за битките си с властта, за спорта, фобиите си, срещите със смъртта и за жените си.
“Дадох първия екземпляр от книгата “Истината боли – безмилостно за медиите, политиката, спорта и жените” на дъщеря си Петя”, каза пред Нова телевизия журналистът Сашо Диков. Книгата, която излиза от издателство “Сиела”, е от 350 страници, а Сашо Диков казва, че това са само част от фондовете, които са добили книжен вариант. Освен това стана ясно, че в нея се разкриват доста пикантни подробности.

В книгата Диков пише за КТБ, Делян Пеевски, Бойко Борисов, Цветан Василев, най-актуалните проблеми в държавата, също и за жените в живота си. “Аз съм писател, който не умее да пише. упих си диктофон, сваляха ми текста, задаваха ми допълнителни въпроси и обработваха текста”, казва журналистът. Той обещава да превърне дебютното си издание в трилогия.

Признава, че е горд, че през годините не е взел една стотинка рушвет. Разказва и за “гладиаторските” времена в спорта. Няколко пъти е бил на крачка от смъртта и обяснява, че когато си на прага на смъртта, животът ти минава пред очите като на лента.

“Доволен съм, защото се чувствам добре в себе си”, казва Диков. “Животът започва след 50”, категоричен е телевизионерът. “Най-добре съм се чувствал след 50-годишна възраст. Опитвам се това да внуша на Слави Трифонов, защото той на 40 се беше предал. След 50 отпадат страничните дразнители”, аргументира се Диков.

Дата: 08.03.2016 10:51
Източник: Бряг – стр. 10