12819326_919842761462461_5570265544324583762_o (1)Познайте кой е „най-желаният гост“ във ФЖМК. Слави Трифонов? Не точно, но сте близо. Азис? Не. Нещо по средата – Евгени Минчев.

Не е ясно в качеството си на какъв, но според събитието, организирано от Факултетния студентски съвет, Евгени Минчев е най-желаният гост, „избран в следствие сортиране на подадените гласове“ от студентите I курс, специалност „Връзки с обществеността“.

„ФСС спазва своите обещания!“, гордо се хвалят организаторите.

Въпреки че същите организираха срещата между напористи студенти и Слави Трифонов, която така и не се състоя. Организаторите късно си спомниха, че университетът не е място за политическа дейност, каквато дискутирането на предложения от шоумена референдум щеше да бъде.

Можем да се опитаме да предложим защо точно Евгени Минчев искат да видят младите Wannabe-пиари. Кой знае? Може и да имат въпроси по организиране на конкурси за красота тип „Мис Малко Коте“ или пък да искат да влязат във VIP Brother.

Все пак това са сред малкото неща, от които се изкарват „големите пари“ в Няма такава държава. А и ще станат известни. Може и по чиливизура да ги пуснат.

Поканата от страна на ФСС към Евгени Минчев предизвика голяма вълна от недоволство от бивши и настоящи студенти във ФЖМК и това е едно от малкото добри неща, които се случиха от анонсирането на този ивент.

„По-добре лорда да влезе във ФЖМК, отколкото следващия лорд да излезе от там“ е гласът пък на умерения оптимист.

Но не трябва пиарите да бъдат съдени прекалено силно. Все пак колегите им от специалност „Журналистика“ наскоро си избраха Антон Хекимян за „най-желания гост“.

Така е. Рядко вече хора, които са наясно, че „ама казаха го по бичивиту“ не е легитимен аргумент, избират да учат подобни специалности.

За щастие, някои от тях го научават по време на обучението си. Но с подобни гостувания надеждите на журналистиката и пиара едва ли имат желание за такова духовно израстване.

Но пък може и да дойдат времена, в които ще си спомняме с носталгия за тези гости, че като изгрее на екран телевизия ПИК, ще падне едно гостуване…

Дата: 07.03.2016 15:49
Източник: www.chronicle.bg
Автор: Любомир Найденов