Около стотина близки, приятели и колеги дойдоха днес към 11 ч. в столичния храм „Свети Седмочисленици” на опелото на починалия на 97 години журналист и публицист Петко Бочаров.

„Помня го с много повече неща от много хора, защото ми е и чичо – единственият ми жив чичо доскоро”, сподели с нас музикантът Кирил Маричков, видимо разстроен по време на опелото. Много му се възхищавах, много му се радвах, докато беше между нас, защото винаги говореше интересни неща и знаеше всичко, каквото става по света, продължи той. И винаги беше много точен в прогнозите и преценките си. Кирил Маричков призна с благодарност, че една от първите уредби легендарните „Щурци” са получили чрез него.

„Петко Бочаров бе един великолепен човек, до последно – с акъла си и който бе много ерудиран”, каза композиторът Стефан Димитров. И си спомни разказите му, че е живял при три системи – в Царство България, при комунизма и днес. Виждахме се в един кръг „11”- лятото ходехме на морето и там сме си говорили толкова интересни неща, които никога няма да забравя. Остави следа в журналистиката, беше прекрасен човек със своя достоен живот от 97 г., посочи музикантът.

„Най-хубавите ми моменти са били на неговата вила , разговорите, които сме водили и които са ни обогатявали- до последно имаше бистър ум”, сподели неговата семейна приятелка Калина Наумова.

„Не познавам друг човек, на когото така да не му пукаше дали ще нарани нечии чувства, дали ще наруши тактичността – просто говореше това, което мили”, си спомни за него и Любен Дилов-син, който също бе на опелото.

„Малко са хората, които човек така лесно може да запомни като Петко. Защото той бе човек, който успя да живее в хармония с другите и със света и да не си губи земния живот- нещо, което много от днешните българи не правим. Така че той притежаваше генетична мъдрост, прозрение и висока интелигентност- той остава с нас и в нас- в душите и мислите ни”, спомена го с добро и неговата бивша колежка от БНТ Даниела Кънева.