YouTube_logoИзтеглянето на видеоклипове и аудио файлове от YouTube е скучна работа за интернет потребителите. Разбира се, има външни инструменти, които могат да ви помогнат да свалите YouTube видео, но ако се притеснявате от непрекъснатите реклами или имате опасения за зловреден софтуер, може би е време да започнете да изтегляте видео от YouTube без чужда помощ.

Ще имате нужда от браузър с „Network“ инструмент като Chrome или Firefox, и настройка на интернет връзка, където YouTube не е блокиран. От Hongkiat ще ни покажат как да изтегляме YouTube видео без допълнителни инструменти. Стъпките по долу са с браузъра Firefox, но те работят и ако ползвате Chrome.

1. Отворете Developer Tools в браузъра и отидете в Network инструмента, или ако ползвате Firefox натиснете Ctrl + Shift + Q.

2. Кликнете върху Media в инструмента Network, за да видите само исканията за HTTP, направени в мултимедийни файлове, като аудио и видео файлове.

3. Отворете видеото в YouTube, което искате да изтеглите. Ще започнете да виждате исканията, направени от  YouTube страницата към аудио и видео файловете в Network инструмента.

4. Задръжте курсора на мишката над „Type“ колоната на всяка заявка в инструмента и погледнете формата: ако искате да изтеглите аудио, потърсете “audio/mp4”, ако искате видео – потърете “video/mp4”.

Ако използвате браузър, който не изброява исканията (като IE), отправени към аудио и видео файлове в YouTube под „Media“, потърсете термина „audio“ или „video“ в лентата за търсене в инструмента „Network“.

5. След като сте намерили искане с издирваните от вас формати (това ще бъде на домейна googlevideo.com), кликнете върху него и копирайте пълния URL адрес.

6. Поставете URL адреса в адресната лента, отстранете range параметъра в низа на заявката и натиснете „Enter“.

7. Видеото или аудиото ще се отвори, кликнете с десния бутон върху страницата и изберете „Save As“, за да запишете файла.

8.  Ако искате едновременно да изтеглите видео и аудио, потърсете  и формата с горните стъпки и ги поставете заедно като използвате медийния редактор, който имате в компютъра си.

Дата: 04.03.2016 03:00
Източник: www.b2bmedia.bg
Автор: digital.bg |