Сега четете
Преглед на печата – 02 Март 2016

Преглед на печата – 02 Март 2016

3197-so-presse-photo-fond-1-fr„Петгодишните деца, които подлежат на задължителна предучилищна подготовка, ще могат от тази есен да се подготвят за училище и от вкъщи или да ходят на забавачка само за няколко часа. Това, пише вестник „СЕГА“ „стана възможно с въвеждането на две нови форми на организация в детските градини – самостоятелна и почасова. Те са предвидени в училищния закон, а сега се регламентират в държавния образователен стандарт за предучилищното образование, представен вчера от просветното министерство“, допълва изданието. Иракли, Карадере и Корал получиха статут на екоплажове. Парламентът забрани свободното къмпингуване и паркирането на 100 метра от плажа, съобщава „КАПИТАЛ DAILY“ на първата си страница.

„Глоба до 50 хиляди лева за кола до морето. Привърженици на къмпингуването пък обявиха протести“, добавя „ДУМА“ във водещото си заглавие. „ТРУД“ анонсира намерението на Министерството на туризма да защити правата на потребителите, като въведе задължителна застраховка „настаняване“ за туроператорите. „така занапред туристите няма да могат да изпадат в ситуация на анулирана резервация или да бъдат сюрпризирани, че направената резервация не е получена“, обяснява вестникът.Депутатите от правната комисия „разрешиха осветляването на доклада за КТБ“, информира МОНИТОР.

„Синдиците ще се отчитат по-рядко – веднъж в месеца, предвиждат промени в закона, допълва вестникът.Водещият материал на СТАНДАРТ е за предложението на главния прокурор Сотир Цацаров за „постоянно присъствие на жандармерия във всяко село и повече полиция в градовете“ „като решителна мярка срещу битовата престъпност“.

Вижте и

Отсечката на магистрала „Хемус“ от Ябланица до разклона за Ловеч ще е по-тясна, по-евтина и по нея ще се кара по-бавно. Това се разбра от думите на премиера Бойко Борисов“, пише ТРУД в челния си материал. Вестникът цитира и уверенията на премиера, че „няма да има неустойки“ за спрените големи обществени поръчки.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре