Защо проституират пингвините

Защо проституират пингвините

63a8f08eЛюбовните навици на тези животни са наблюдавани още в началото на 20 век от британски изследовател.

Любов за пари на Ледения континент – пингвини разменят телата си срещу камъчета. Символите на Южния полюс гнездят в колонии от по няколко хиляди двойки, разказва Нова ТВ.

Голяма част се размножават два пъти на три години. Причината е трудното събиране на камъчета, от които правят гнездата си. Хитри пингвини обаче прибягват до секс срещу заплащане.

Набавянето на камъчета е изтощително начинание. 

Изследователите установяват, че женските улесняват работата си, като се присламчват към пингвини ергени. След ласките от благодарност младоците им носят камъчета, с които женските правят гнездата си.

Любовните навици на пингвините

са наблюдавани още в началото на 20 век от британския изследовател Джордж Мъри Левик.

„Мъжки пингвини се събират на банди “хулигани” и се мотаят около нас. Неудобно ни е от техните повтарящи се актове на поквара”, обяснява Джордж Мъри Левик.

Щом се връща във Великобритания, Левик цензурира публикациите си, защото смята, че сексуалните подвизи на пингвините са твърде скандални. Статиите му остават изгубени 50 години. Докато уредник в Музея по естествена история не ги открива. Според учения сексуалните нрави се дължали на студения климат.

За автора

Андрей Велчев

Собственик и главен редактор на Любословие.bg. Доктор по научна специалност: 05.11.02 – Политология (Публична администрация) с тема на дисертационния труд: Комуникации в процеса на политиките (Изграждане на обществена съпричастност при стратегически публично-частни партньорства). Андрей Велчев е магистър по Политически мениджмънт и публични политики и магистър по Масови комуникации в Нов български университет. Автор е на множество публикации и интервюта, посветени на проблемите на комуникациите, журналистиката, маркетинга и политическите комуникации. Член е на Българското дружество за връзки с обществеността, Съюза на българските журналисти и International Federation of Journalists (IFJ)

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последвай ни

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

За да пребъде нашето слово!

Партньори