Сега четете
Netflix поглежда към виртуалната реалност

Netflix поглежда към виртуалната реалност

video.yahoofinance.com@c69e8101-901d-3904-ab35-e92382b49d00_FULLКомпанията планира да създаде триизмерно съдържание

Приложение на Netflix за шлема Samsung Gear VR пренася зрителите в удобна стая с голям екран Виртуалната реалност влиза в плановете на американския доставчик на онлайн филми Netflix. Компанията възнамерява да създаде съдържание във формат 360 градуса за гледане с устройства за виртуална реалност (VR), стана ясно миналата седмица на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2016).

„В момента виртуалната реалност се използва предимно в игрите, но ние се интересуваме от това как да я приложим в киното”, заяви вицепрезидентът по иновации на Netflix Крис Джафе.

Още през миналата година Netflix пусна приложение за шлема Samsung Gear VR, което пренася зрителя в удобна стая за гледане на филми на голям телевизор. Видеото остава плоско, но помещението се показва в 360 градуса.

Вижте и

Изявлението на Netflix е важно за индустрията, тъй като в момента VR устройствата изпитват недостиг на специализирано съдържание. Засега от компанията не разкриват повече подробности за своите планове. Що се отнася до съдържанието във формат 4К, Крис Джафе обещава до края на тази година Netflix да предложи над 600 часа видео с ултрависока резолюция.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре