116951986_BBC_357636cНай-новото музикално приложение на BBC Music е вече възможно да бъде свалено на мобилен телефон или таблет. То е безплатно и може да се ползва с двете операционни системи iOS и Android. С него ще може да се слуша музика, която се излъчва по BBC TV и BBC радио, като приложението дава възможност да се чуят и ексклузивни живи участия, интервюта и специални плейлисти.

И така – когато за първи път изтеглите приложението ви се дава възможност да го персонализирате. Тоест може да избирате какъв жанр и изпълнители са по-вкуса ви, за да могат те да се подбират приоритетно. След това всичко работи под формата на музикална магия – служи на личния ви избор, като предлага висококачествено съдържание от колекцията на BBC Media Group.

Така че независимо дали сте фен на Майлс Дейвис , Underworld , Брамс или на музикалната 1975 г. , приложението ще усети какво ви харесва и ще отбере най-добрите клипове за вас . Вашият специално създаден подбор ще включва фестивални моменти , интимни срещи и интервюта , всички съобразени с вашия вкус. По този начин се спестява неудобството от търсене на клиповете, които искате.

Разбира се, като всяко модерно приложение и това предлага простата, но ефективна опция да разпознае за вас песен, която сте чули по BBC радио или друга система. Песните, които са ви заинтригували и са били разпознати от BBC Music ще се събират в My Track – списък със заглавията и изпълнителите. В папката My Tracks може да съхранявате всичките си любими песни, но най-ефективната опция е разпознаването. BBC Music е в партньорство със Spotify и Deezar, което разширява обхвата и позволява слушането на парчетата във високо качество.

И така 29 февруари предлага първата версия на BBC Music, като ще се търси начин приложението да бъде подобрявано периодично. Всякакви забележки по работата му могат да бъдат съобщавани на страниците на BBC в социалните мрежи и с опцията Feedback.

Все пак без музика животът би бил грешка е казал самият Фридрих Ницше.