Сега четете
„Колко си хубав“ с премиера в „Люмиер“

„Колко си хубав“ с премиера в „Люмиер“

"Колко си хубав" с премиера в "Люмиер"
Премиерата на най-новия български филм „Колко си хубав“, дебют в игралното кино на режисьора Христо Порязов, е днес от 19,30 ч. в кино „Люмиер“.

Продуциран от НДК и „ТВ Ентъртеймънт“, филмът разказва за 16-годишно момче, коeто отказва да живее чужд живот, скрит зад различни обществени маски. В ролята е Роберт Радев, който за първи път застава пред камера, а Милена Стонойевич е в образа на майката на младежа.

„Когато прочетох сценария, бях втрещен и ръцете ми се вкочаниха“, споделя Порязов.

Сценарист на филма е Александър Мануилов. „Александър е добър и модерен драматург. Когато ми представи сценария, аз бях убеден, че това е нашият филм. Историята е доста шокираща и ще ни накара да се замислим за нас и да се себеосъзнаем“, допълва Порязов.

Билетите на цена от 6 лв. се продават в касите на НДК, в понеделник – в киното.

Късометражният филм вече е в официалната селекция на престижни международни кинофестивали. Между тях са Los Angeles Cine Fest, Los Angeles Independent Film Festival Awards, Barcelona Planet Film Festival, Miami Independent Film Festival, Los Angeles Urban Film Festival, съобщиха от НДК.

Вижте и

Христо Порязов e роден в Пловдив през 1977 г. Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ – куклено актьорско майсторство при Румен Рачев и Жени Пашова. Режисьор е на тийнейджърското шоу на БНТ „13+“, на нощния блок на БНТ „Нощни птици“, на музикални клипове на Силвия Кацарова, Теди Кацарова, Марина Кискинова, NELLS, Sunnie, Nu Ance, Ренегат и други, както и на телевизионните спектакли „Легендата“ на Лили Игнатова и „Кръстопът“ на Фолклорния ансамбъл Филип Кутев.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре