Сега четете
В изпитание ли е ДПС?

В изпитание ли е ДПС?

Ние не отправихме питане към Европейската комисия, ние информирахме върховния представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката по сигурност Федерика Могерини и еврокомисаря по европейска политика за съседство и преговори за разширяване Йоханес Хан за това, което четем като твърдения в медиите. Ние не задаваме въпроси, използваме дипломатичен език, не се опитваме да нагнетяваме напрежение„, това каза в предаването Панорама по БНТ евродепутатът от ДПС Филиз Хюсменова по повод изпратеното от евродепутати от Движението писмо по повод евентуалната забрана за български граждани да бъдат допускани на територията на Република Турция

Сами по себе си, верни или не, тези твърдения са достатъчно притеснителни – става въпрос за почетен лидер на една партия и член на Народното събрание (Ахмед Доган и Делян Пеевски – б.р.) Тъй като тази тема очевидно създава напрежение, пише се, че има забрана и за други членове на ДПС, което не знаем дали е вярно, ние отправяме само съобщения, в които информираме ЕК. Съобразяваме се със свободата на словото в медиите, със свободата на всяка една държава, че не може да бъде принудена да дава факти, но смятаме, че би било добре в името на добросъседските отношения обстоятелствата да бъдат изяснени. Молим за съдействие фактите около тиражираните обстоятелства да бъдат изяснени, заяви Хюсменова.

Тя отрече забраната да е заради спор на ДПС с държавата Турция. Тезата „ДПС срещу Турция или с Русия“ е измислена теза, няма такава. Още в началото на демократичните процеси ДПС беше партията, която подкрепи членството на България в НАТО. Как тук да съвместим пронатовските и проруските позиции? Подкрепихме и даването на въздушен коридор на НАТО за удари по Сърбия – къде тук е проруската позиция на ДПС, попита евродепутатът.

Държавите трябва да подсилят охраната на своите граници, каза Хюсменова по повод мигрантската криза. Трябва да се опитаме в новата структура на европейската гранична и брегова охрана да бъдат включени България и Румъния, защото има опасност да бъдат включени само държавите от Шенгенсото пространство. Тази нова структура, която ще замести „Фронтекс“, ще има по-голям ресурс да се охраняват границите, заяви в заключение Филиза Хюсменова.

Вижте и

БНТ, „Панорама“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре