oskarBulgaria ON AIR пуска специално предаване за тазгодишните награди „Оскар“. „Заложи на Оскарите“ ще се излъчи утре, 28 февруари, от 20 часа с Неда Василева и Борислав Петров. Водещите организират томбола в социалната мрежа Фейсбук – „Ще спечели ли Леонардо „Оскар“?, а един от участниците, дал верен отговор, ще получи златен пас за „София филм фест“ с безплатен достъп до всички заглавия на фестивала.

Гости в студиото ще бъдат актьорите Ники Сотиров и Луиза Григорова, сценаристът и журналист Емил Спахийски и режисьoрът и актьор Виктор Чучков. Водещите ще провокират дискусия за фаворитите на 88-ата церемония по връчването на филмовите награди, ще се обсъжда актуалната тази година тема за „Белите Оскари“ и политика ли е киното, какво превръща церемонията във връх на шоубизнеса в света, защо българските филми не стигат до номинациите за чуждоезичен филм, какви са критериите за статуетка. Акценти на студиото ще бъдат и рекордьорите на „Оскар“ през годините, фаворитите за чуждоезичните номинирани филми и модата на червения килим.

На 28 февруари ще бъде определен победител сред отговорилите правилно на въпроса на играта „Заложи на Оскарите“ на случаен принцип чрез жребий. Името на късметлията ще бъде обявено на 29 февруари на страницата на Bulgaria ON AIR във Фейсбук и в ефира на сутрешния блок на телевизията.