13-04-24-80888Изненадан съм от неверните твърдения на представители на фирма “Анел”, с които замесват името ми в съдебен спор, който се води между община Созопол и въпросната фирма. Информациите, които бяха публикувани в много български вестници и сайтове, включително и в. “Стандарт” имаха информационен повод – поредното публично заседание на Административния съд в Бургас, в което фирма “Анел” обжалва заповед на созополския кмет за премахване на незаконно строителство. Единственото ми отношение към въпросната фирма е, че като част от екипа на “Капитал” през 2009 г, направихме журналистическо разследване, в което приложихме и редица документи и от които стана ясно, че фирма “Анел 98” е унищожила мидения плаж на тюленовия залив в местността “Колокита”. За което съответните органи предприеха и действия.

Тогава не знаехме, че фирма “Анел” си е построила и басейн в морето, което става ясно сега от заповедта на созополския кмет и към която също нямам никакво отношение.

Що се отнася до лъжите, които се разпространяват и помията, която се излива върху мен, включително и твърдението че самият аз имам “значително по обем строителство без съответните разрешение, както и други нарушения на българското законодателство” в моя имот, вече съм предприел съответните правни действия, като съм се обърнал към съда, за да защитя името и репутацията си от гнусните внушения и от въпросната “корпорация”.

Не мога да приема, че журналистите трябва да бъдат атакувани по недостоен начин, само защото са си свършили съвестно работата, за да се отклони вниманието на обществото с плоски поговорки от истинските извършители.