pravetzПродажбите на смартфоните “Правец” ще започнат от 29 февруари. Очаквахме сериозен интерес към тях, но не чак толкова впечатляващ. Вече имаме голям брой предварителни заявки, заяви пред колеги от Клуб Z Бойко Вучев, който държи правата на легендарната технологична марка от соцепохата.

Новината за това, че на пазара у нас ще се продават смартфони “Правец” бе съобщена първо от Клуб Z, а след това набързо обиколи всички медии.

“Вече подготвяме втора доставка, защото по всичко изглежда, че първата партида ще бъде изчерпана много бързо”, каза Вучев.

Новият смартфон Правец 4+ има четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon, който подобрява работната скорост на телефона. Благодарение на технологията IPS, цветовете са по-живи, като същевременно мобилният телефон осигурява широки ъгли на видимост.

Устройството е съвсем тънко – едва 7,2 милиметра, а теглото му е точно 100 грама. Камерата е 8 мегапиксела и е снабдена с автофокус и Led Flash, което позволява да се направят снимки с висока резолюция дори и в слабоосветена среда.

Цената на смартфона е само 169 лева.