Сега четете
Преглед на водещите новини в спортния печат

Преглед на водещите новини в спортния печат

img_81198Преглед на водещите новини в спортния печат:Левски скача с петима нови в Разград, е водещият материал на „Меридиан мач“

Поне петима нови футболисти ще излязат за Левски в Разград днес. Стойчо Стоев гласи за титуляри Сърджан Лукин, Александър Александров, Мехди Бурабия, Франсис Нар и Венци Христов. Още двама пък ще чакат шанса си от пейката – Джъстин Менголо и Тунде Адениджи. Голямата дилема в състава на Георги Дерменджиев пък е дали ще бъде в кондиция звездата Клаудиу Кешеру или ще бъде заменен от Жуниор Кишада. Около 1000 фенове на Левски пък ще атакуват Разград за дербито, макар да имат предоставени едва 650 билета. Битката за титлата е днес от 15:30 часа.Ботев прободе Локо, е друго заглавие от страниците на вестника

Ботев зарадва „жълто-черната“ част от Пловдив с победа в дербито с Локо. Пролетният дял на сезона в „А“ група бе открит с неособено атрактивна битка в Коматево, в която обаче момчетата на Николай Костов заслужено спечелиха трите точки и изместиха своя съперник от шестото място в класирането. Единственият гол вкара Лъчезар Балтанов с далечен удар още в осмата минута на двубоя. Треньорът на символичните гости Христо Колев реши да рискува и включи сред титулярите новото попълнение Гай Мансур въпреки очакванията, че заради наказанието на Мартин Камбуров на върха на атаката ще бъде сложен Емил Гъргоров. Опитният футболист обаче остана на коронния си пост в халфовата линия. Бащата включи Айкут Янъков на мястото на Димитър Велковски по дясното крило, спазвайки условието да има поне един българин под 21 години сред титулярите.

След негативния старт на срещата, още в 21-вата минута Янъков бе заменен от Карагерен. Треньорът на „канарчетата“ Николай Костов не изненада със състава, като заложи на схема 4-1-4-1. Той предпочете да пусне Милен Гамаков вместо Орлин Старокин като партньор на Радослав Терзиев в центъра на отбраната. Серкан Юсеин направи хубав мач пред тях.Славия загуби новите си, разкрива още изданието

Славия не успя да картотекира трима от новите си футболисти за битката с Черно море. Двубоят днес е от изключителна важност за участие в Европа, тъй като „белите“ са четвърти с 30 точки, на 6 пред „моряците“. Жълтите карти на Никита Сергеев, Донел Моканза и Абуд Омар все още са в бившите им клубове и те няма да могат да запишат официален дебют днес. Все пак уредени бяха Борислав Балджийски, завърнал се в „Овча купел“ след престой в Монтана, както и Сердер Сердеров. Именно той е звездата в селекцията на „белите“, тъй като е играл в Шампионската лига с тима на ЦСКА Москва. Заради проблемите с новите попълнения, Александър Тарханов ще запълни групата с юноши. „Знаем, че ни очаква труден мач. Надявам се да започнем с победа преследването на нашите цели“, коментира руснакът пред „Меридиан Мач“. Черно море тръгна за София с възстановените от травми Педро Еуженио и Мамуту Кулиоали.

Аут са контузените Бакари, Траян Траянов и Стефан Станчев, както и наказаният Симеон Райков. По треньорско решение в клубния автобус не се качиха юношите Мартин Костадинов и Илиян Неделчев. Учудващо от групата отпадна и силно налаганият в контролите сърбин Иван Маркович. Новото попълнение на тима Борислав Стойчев, който вече официално е футболист на Черно море, също отпадна, защото не е пристигнала жълтата му карта.

Ботев удари 1:0 Локо на старта, пише на първата си страница „7 дни спорт“
„А“ група се завърна с горещо дерби, след като вчера Ботев и Локомотив дадоха начало на пролетния дял. Пловдив има своя нов властелин и това е Ботев. „Жълто-черните“ хлъзнаха с 1:0 градския съперник Локомотив вчера на базата си в „Коматево“. В герой за домакините се превърна Лъчезар Балтанов, който вкара единствения гол. Халфът реши дербито със страхотен гол от воле в 8-ата минута. Малко по-късно Локото удари греда чрез защитника Крум Стоянов, но това бяха футболните неща в мача.

Битката беше жестока, а феновете на Ботев дори нацелиха звездата на съперника Гъргоров със запалка. След почивката на терена не се случи нищо интересно, а хората на Христо Колев-Бащата показаха тотално безсилие пред гола. Гостите дори не създадоха една смислена атака в края. С победата Ботев се изкачи на 6-о място, изпреварвайки Локомотив.Без изненада под Аязмото: Берое резна 3:1 Пирин, излезе втори, четем още във вестника

Берое се изкачи на втора позиция в „А“ група, след като спечели с 3:1 домакинството си на Пирин. По този начин старозагорци задминаха Левски и Славия, които ще изиграят своите мачове днес. Треньорът на благоевградчани Наджи Шенсой не успя да получи желания подарък навръх 58-ия си рожден ден, а именно отборът му да измъкне поне точка. Двубоят под Аязмото бе прекъснат в 3-ата минута, а реферът Цветан Кръстев спря мача, за да могат футболисти и фенове да отдадат заслуженото на Трифон Иванов.

„Орлетата“ демонстрираха сплотеност, като преди първия съдийски сигнал играчите и треньорският щаб се прегърнаха в кръг, но и това не им помогна. Берое поведе в 10-ата минута, след като при центриране от корнер Венцислав Василев изпревари Мартин Тошев и с глава вкара. Официален дебют с фланелката на Пирин направи Даниел Младенов, който в 24-ата минута изравни, като изпревари Василев и вкара в близкия на Макенджиев ъгъл. В 28-ата минута Елиаш се освободи от засадата, но не успя от близо да засече топката с глава. След 190 секунди стражът на гостите Костов изби в корнер удар на Джоман. В 43-тата минута вратарят на домакините Благой Макенджиев изби в гредата, а след това и в корнер, центриране от фаул на Янко Сандански.

В 54-тата минута Иса би слабо в ръцете на вратаря, а секунди след това Неманя Милисавлевич вкара с техничен удар от границата на наказателното поле – 2:1. В 63-тата минута Елиаш не успя да вкара от центъра в опразнената от Костов врата. В 79-ата минута Божилов центрира от дясно, вратарят Костов не се намеси умело и Иса сложи точка на спора, след като довкара отблизо отбитата топка. До края двата отбора си размениха по едно положение, а в 88-ата минута в игра влезе французинът Морел, който направи своя дебют с фланелката на Берое.Левски – Нефтохимик 3:2 в мач за историята, е друго заглавие на „7 дни спорт“
Волейболният Левски събра над 3000 зрители в столичната зала „Арена Армеец“, където надигра с 3:2 (23, 21, -22, -16,15) Нефтохимик 2010 в 15-и кръг на Суперлигата. Шоуто, което започна от сутринта, отново върна Любо Ганев на игрището. Компания му правеше футболната легенда Наско Сираков. Двамата си партнираха в благотворителен волейболен мач, приходите от който ще бъдат използвани за лечение на болни деца

Ще завърже ли Левски биката за титлата?, е водещият материал на „Тема Спорт“
Левски ще преследва победа докрай днес срещу Лудогорец. Само така сините ще завържат интригата около битката за титлата. При поражение столичани ще изостанат на 8 точки от първото място, което на практика ще се превърне в химера за тях. Равенството пък ще направи шансовете им за златото илюзорни.
Треньорът на Левски Стойчо Стоев ще хвърли в боя петима дебютанти. Титуляри ще са защитниците Александър Александров и Сърджан Лукин, халфът Мехди Бурабия, крилото Франсис Нар и централният нападател Венцислав Христов. „Сините“ ще разчитат на дълбока преса в противниковата половина и ще се надяват първи да отбележат гол.

Вижте и

Наставникът на разградчани Георги Дерменджиев ще заложи на шестима бразилци в стартовата си единайсеторка. На върха на атаката ще е Жуниор Кишада, а румънският голмайстор Клаудиу Кешеру ще остане на пейката.Силен старт за Берое, е друго водещо заглавие на изданието.

Берое потегли на висока скорост по пътя към Европа. Заралии се наложиха с 3:1 над Пирин. Момчетата на Петър Хубчев трябваше сериозно да се потрудят, за да надделеят над коравия тим на Наджи Шенсой. Домакините поведоха рано с гол на Венци Василев, но новото попълнение на „орлетата“ Даниел Младенов изравни. След почивката обаче домакините стигнаха до нови две попадения чрез Милисавлевич и Исмаил Иса. С успеха Берое временно излезе на второ място преди мачовете Лудогорец – Левски и Славия – Черно море, които са днес.Сити с резервите на „Стамфорд Бридж“, разкрива още „Тема Спорт“

Манчестър Сити няма да се раздава докрай и ще играе с резервите си срещу Челси при гостуването за „ФА Къп“ днес. Това обяви мениджърът на гражданите Мануел Пелегрини. Той оправда решението си с това, че в момента разполага само с 13 основни играчи, които трябва да бъдат запазени за визитата на Динамо Киев в осминафиналите на Шампионската лига в сряда. Чилийският наставник се надяваше мачът с Челси да бъде изтеглен за 20 февруари (събота), но това така и не се случи.

Пелегрини е категоричен, че решението му не означава подценяване на турнира за Купата на Англия. Шампионската лига обаче си остава приоритет.

Неговият съперник Гуус Хидинк вдигна „ФА Къп“ в предишния си престой в Челси и сега ще търси повторение на същото постижение. С оглед на сезона на Челси до момента е странно тимът да се смята за фаворит, но Сити ще експериментира със състава и това ще даде добра възможност за победа на лондончани. Мануел Пелегрини и неговите момчета ще пътуват в лошо настроение, след като понижиха формата си в лигата и допуснаха поредни загуби от лидерите в класирането Лестър и Тотнъм.

Сега се открива възможност някой от по-рядко представящите се играчи да вземе участие и да опита да вдъхне кураж на колегите си. Формата на Сити се влоши и заради контузиите в състава – аут са Саня, Навас, Де Бройне, Насри, Мангала, Делф и Бони. Очаква се Компани да получи почивка, след като се върна от контузия срещу Тотнъм. За Челси Асмир Бегович може да се върне в игра в турнира, като капитанът Джон Тери, Фалкао, Зума и Пато са с проблеми за домакините. Бразилецът все още набира форма за дебюта си, докато Еден Азар продължава да се бори за позицията си.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре