Сега четете
Великобритания реши: Публикува секретни документи за НЛО

Великобритания реши: Публикува секретни документи за НЛО

ufoСпоред някои световни медии до един месец Великобритания ще разсекрети класифицирани правителствени документи, отнасящи се до НЛО и извънземен живот на Земята. Новинарските агенции побързаха да нарекат очакваните с трепет документи „Британските досиета Х“. Други ги нарекоха „Британския Розуел“.От 30 години изследователите на феномена НЛО се намират в положение на неспирен конфликт с британското Министерство на отбраната. Става въпрос за 18 топ секретни документа, отнасящи се до НЛО и извънземен живот. Правителството също трябваше да се защитава от подозрения в конспирация, когато преди три години разсекретяването на същите документи беше отложено, пише Ancient Code.

Според ловците на НЛО топ секретните документи са абсолютното доказателство, че извънземни форми на живот посещават планетата ни. В секретните папки вероятно се крие и информация за прочутия инцидент в Рендълшамската гора. Също така се смята, че разсекретяването на документите ще хвърли светлина върху малко познат случай от 1980 г., когато според очевидци в Съфолк е кацнал извънземен космически апарат.

В момента документите се намират в личните офиси на някои от министрите в правителството на Великобритания. Все още не е ясно кога документите, които би трябвало да влязат в състава на държавните архиви, ще бъдат представени на обществеността. Според министъра на отбраната на Великобритания документите ще бъдат предоставени на държавните архиви преди март тази година, а тамошното ръководство вече ще реши кога ще станат публични.

Ник Поуп (Nick Pope) е работил за Министерството на отбраната 21 години. Той твърди, че в тези документи се съдържа изключително любопитна информация. В продължение на три години Поуп е работил по проектите за разследване на НЛО на министерството. „Съжалявам, но не притежаваме катастрофирали извънземни кораби в някой скрит хангар. Въпреки това имаме доста интересни и необяснени случаи с НЛО.“

Заканите за скандални публикации не свършват дотук. Преди дни служител на Агенцията за национална сигурност на САЩ се закани, че ще публикува 1000 свръхсекретни файла за НЛО и извънземни, съобщи Daily Express. Бивш офицер на ВМС на САЩ твърди, че тайното му споразумение с американското правителство е изтекло и обещава да повдигне завесата над хиляда документа, които са му известни.

Човекът твърди, че е работил в Центъра за морски телекомуникации в Мофет Фийлд от февруари 1986 до октомври 1989 година и заявява, че ще хвърли светлина за тайнственото масово наблюдение на НЛО с участие на военните през 1980 г. във Великобритания. Името на офицера не се назовава, но бивш изследовател на НЛО потвърдил пред Daily Express, че човекът е достоверен източник.
„Съвсем малко съм общувал с този човек и няма никакви съмнения за неговото досие“, коментира Ник Поуп.

Вижте и

Наблюдението на извънземни във Великобритания станало, когато трима американски офицери се намирали на базата ВВС Bentwaters и започнали да твърдят, че са видели „триъгълен кораб“, който се приземил в горите в първите часове на 26 декември 1980 г. Анонимният офицер твърди, че Агенцията за национална сигурност на САЩ (NSA) и правителството на Великобритания са имали общ проект по събиране на данни за наблюдения на НЛО, включително в Рендълшам през 1980 г.

„Лично съм обработвал, прегледал и предал хиляди документи за НЛО. Моето споразумение за секретност с правителството на САЩ изтече през 2014 година. Имам копия от моите разрешения в областта на сигурността“, казва анонимният бивш служител на NSA.

Източник: „Мегавселена“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре