vasil vasilevВиртуозният цигулар Васко Василев ще изнесе грандиозен концерт в „Арена Армеец“ на 29 февруари. В началото на месеца той пристигна на родна земя от Лондон и започна подготовката за своя спектакъл.

„Не помня досега да съм отделял толкова дни за репетиции“, споделя Василев. Целият спектакъл ще бъде поставен от професионален режисьор от Лондон, тъй като с Васко Василев на сцената ще излезе звезден състав от три континента. В него ще бъдат солистът от Кралския балет Стивън Макрей от Австралия, барабанистът на Мадона и „Блек Сабат“ фергъс Джеранд, тримата пианисти – Кейто от Япония, Памела Никълсън от Сингапур и Тони Ромеро от Испания, който пристига заедно с „Чамбао“.

Останалите от фламенко чил групата са китаристът Тони Кантеро и перкусионистът Хуан Ередия. Оркестърът, който ще свири с цигуларя, е сборна формация от Англия и България. „В програмата съм вкарал за всекиго от публиката по нещо – теми от опери, балет, фламенко, буги-вуги, Пиацола и филмова музика, но за всичко това се иска сериозна репетиция“, обяснява Васко Василев.