Главен редактор на Любословие.bg. Доктор по научна специалност: 05.11.02 –…
Фотографът Илиан Илиев е сред претендентите за оскара на готварските книги „Гурманд“. Две от фотографските издания на Илиан, който живее и работи в Англия, са били номинирани за престижния конкурс. Едната книга е с рецепти за българско сирене, а другата – за кисело мляко.
„Да снимаш значи да виждаш. За да може да направиш хубави кадри, трябва първо да ги видиш. Ти създаваш снимката с първия си поглед и след това е само майсторството. Така че дали снимаш балерини или храна, винаги трябва да хващаш детайла, интересното, това, което останалите не го виждат“, споделя фотографът пред БНТ.
Илиан е израснал в семейство на ресторантьори и затова интересът му към кулинарията се зародил още от детството. Той започнал да снима храна малко след като се установил на Острова. Българинът се премества в Лон-дон заради един от най-добрите рекламни фотог-рафи в света – Джими Уормзър, с когото ги v свързва приятелство и общ работен проект.
Покъсно и семейните му ангажименти го принуждават да остане за по-дълго. Освен книгите за кулинарното изкуство има повече от 10 самостоятелни фотоизложби в България, Великобритания и Русия. Най-успешните са „Старите къщи“, „Войната в Косово“, „Балетни портрети“.
Дата: 15.02.2016 00:01
Източник: Стандарт – стр. 40/БНТ
Каква е вашата реакция?
Главен редактор на Любословие.bg. Доктор по научна специалност: 05.11.02 – Политология (Публична администрация) с тема на дисертационния труд: Комуникации в процеса на политиките (Изграждане на обществена съпричастност при стратегически публично-частни партньорства). Андрей Велчев е магистър по Политически мениджмънт и публични политики и магистър по Масови комуникации в Нов български университет. Автор е на множество публикации и интервюта, посветени на проблемите на комуникациите, журналистиката, маркетинга и политическите комуникации. Член е на Българското дружество за връзки с обществеността, Съюза на българските журналисти и International Federation of Journalists (IFJ)