Сега четете
През 2018 г.: Смартфони които издържат седем дни с едно зареждане

През 2018 г.: Смартфони които издържат седем дни с едно зареждане

Modern Woman with a Smartphone and TabletБатерията е най-важната характеристика на съвременните смартфони за много потребители и въпреки напредъка на технологиите много трудно можете да откриете модел на пазара, който издържа повече от два дни с едно зареждане. В същото време водещите мобилни платформи на Google и Apple предлагат допълнителни софтуерни оптимизации, които да подобрят тези стойности.

Вероятно всеки от нас си мечтае да има устройство, което може да работи цяла седмица без да се налага да го захранвате с електричество, като много скоро тази идея може да се превърна в реалност, информира digital.bg, позовавайки се на PhoneArena.

Intelligent Energy Holdings е името на английска компания, която специализира в разработването на горивни клетки, която сега получи финансиране от водещ производител в индустрията, чието име засега остава в тайна и е в размер от $7.6 млн.

Идеята е тази сума да се използва от нейните инженери за разработването на прототип на батерия с уникалната ? технология, която е достатъчно малка да се побере в смартфон. От своя страна тя работи като превръща водородните молекули в електрическа енергия, като при този процес единствения остатъчен продукт са водните пари.

Вижте и

Данните на компанията разкриват, че с този метод батерия за смартфон с горивни клетки би могла да работи в продължение на цяла седмица с едно зареждане, което е доста впечатляващо постижение.

Компанията смята, че тази технология може да отстрани проблема с краткия живот на батериите и прогнозира, че тя може да намери реално място на пазара след две години. За нас потребителите остава само да се надяваме, че Intelligent Energy Holdings ще успеят дори по-бързо да интегрират горивните клетки в бъдещите ни смартфони.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре