morning-coffee-newspaperРъководителят на „Роснефт” Игор Сечин заяви, че играчите на петролните пазари са готови да продължат да играят за поевтиняване на „черното злато”, като цената му може дори да стигне 10 долара за барел. Говорейки в рамките на конференцията IP Week — 2016, Сечин призна факта, че възможностите на участниците в пазара са подценения, пише petel.bg.

След като на 20 юни 2014 г. КТБ бе затворена, милионерите започнаха да раздробяват влоговете си на по-малки суми до 196 000 лева, които са защитени от закона при фалит на банка. От юли 2015 г. обаче тенденцията се обърна и вече две поредни тримесечия има ръст на милионерските влогове. Общата им сума е 1,68 млрд. лв., при 1,49 млрд. лв. в края на юни миналата година и 1,819 млрд. лв. преди затварянето на КТБ, пише в. „Стандарт“.

Шест пъти по-евтино излиза на община Смолян, ако сама си прави пейките и кошчетата за боклук, а не ги поръчва на фирма. Освен това изделията са здрави и вандалите не могат да ги чупят.Такава е равносметката след изработката на първите 1000 пейки и 500 кошчета, пише в. „24 часа“.

Европейският комисар по въпросите на миграцията, вътрешните работи и гражданството Димитрис Аврамопулос пристига у нас. Той ще посети района на Елхово заедно с вътрешния министър Румяна Бъчварова заради мигрантската вълна.

Аврамопулос ще се срещне и с външния ни министър Даниел Митов по казуса с гръцките блокади, пише в. „Труд“.

Алиансът ще избегне въоръжена намеса в конфликта в Донбас, защото много страни-членки на Европейския съюз, които са членки и на НАТО, не искат да воюват за Украйна. Това пишат украински медии, позовавайки се на високопоставен източник от военния блок, отговарящ за международното сътрудничество, пише в „Новинар“.