Сега четете
Кои са най-богатите политици и магистрати с пари в КТБ?

Кои са най-богатите политици и магистрати с пари в КТБ?

ktb-19Данните от вчера не отговарят на това кой източи КТБ. Да спестяваш не е укоримо, въпросът е кой е вземал кредити и не ги е връщал нарочно. Това заяви Мартин Димитров в студиото на Нова телевизия.

Той, Петър Славов, Валери Симеонов и Методи Андреев са хората, които са се обърнали към съда, защото финансовият министър Владислав Горанов не дава заради клауза за конфиденциалност доклада от разследването на „Аликс Партнърс” Попитахме и Фонда за гарантиране на влоговете кои въобще са споменатите в разследването публични фигури относно КТБ, но също получихме отказ, обясни Димитров. Представителите на ФГБВ казаха, че ако разкрият имената, можело да се попречи на разследването, възмути се депутатът.

По думите му първото заседание в съда е било миналата седмица. Ако замесените в източването на КТБ не се разкрият, може да се окаже, че депутати, които са точили, сега пишат и променят закони, предупреди депутатът от Реформаторския блок.

Дадохме 2 млрд. лева на ФГБВ за покриване на обезпечените влогове от КТБ. Сега съм попитал Владислав Горанов какво е върнато от тази сума в държавния бюджет, каза Димитров.

Абсолютно безобразие е да има международно разследване и да не се оповестява. Кой разреши да има клауза за конфиденциалност с „Аликс Партнърс”? Докладът би трябвало да е бил готов още септември-октомври миналата година.

Относно обявените влогове Димитров заяви, че всяка публична фигура в списъците на синдиците трябва да излезе и да каже какъв е произходът на парите ѝ. Сред имената излязоха тези на Ахмед Доган, Николай Бареков, Милен Велчев, Вежди Рашидов и др. Присъстват прокурори и съдии и др. публични личности.

Според Мартин Димитров каза, че няма лошо, че те са си имали депозити в банката, но трябва да докажат от къде имат тези милиони. Депутатът обаче посочи, че част от тези хора с пари в КТБ, не ги вижда в прихващанията. Тоест вероятно те са си изтеглили парите от банката предварително. Което пък означава, че много хора са знаели, че КТБ ще фалира.

Вижте и

Тези данни са малка част от истината. Тези данни не ни позволяват да отговорим на големия и важен въпрос кой източи КТБ. А как става източването на една банка – теглят се кредити, които не се връщат, коментира Мартин Димитров.

Това с единия виновник – Цветан Василев – е наивна теза. Трябва да бъдат проследени всички съучастници в източването на КТБ. И според мен те са много, допълни той.

Нова телевизия, „Здравей, България“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре