Сега четете
Ще има ли България за първи път жена президент? Започна ли предизборната кампания?

Ще има ли България за първи път жена президент? Започна ли предизборната кампания?

popova_and_plewneliev_2000Христо Иванов беше министър с много амбиция, искаше да постигне много за кратко време. Нямаше как да има покритие на тази амбиция, защото да си министър на правосъдието е много сложно – трябва да правиш една добра връзка между всички власти. Като не познаваш нито една от тях, нито съдебната, той не е работил в нея, нито в другите, за да подбере и екипа си, да има по-друга технология за предложение за правене на реформи, няма как да успееш.

Видяхме как не се правят и предлагат промени в Конституцията, когато нямаш предварително съгласие. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова в интервю за bTV тази сутрин.

Попова пожела на новия правосъден министър Екатерина Захариева да се справи: „Дано да има добър екип и не бива да бърза. Тя по същия начин не познава съдебната система и трябва да си вземе бележка от предишния министър“, допълни още вицепрезидентът.

На въпрос дали ВСС трябва да се разпусне, Маргарита Попова отговори, че Съветът трябва сам да реши дали има достатъчно обществено доверие и дали да продължи. Ако реши, че това е така, „всеки ден трябва да доказват, че има смисъл в съществуването им. Губят доверие, много е притеснително не бива да се случва.“

В коментар за това дали сме прокурорска република, Попова отсече: „Прокурорска република не сме и не може да бъдем!“

Запитана дали ще се кандидатира за втори мандат, Попова, отговори, че тя и президентът са съсредоточени върху работата си и не мислят по този въпрос.

Помолена да коментира новият политически проект на Лютви Местан, Попова изрази надежда, че всички нови проекти трябва да знаят и пламенно да работят за националния интерес на Родината България.

Вижте и

„Турция е наш съсед, както и другите държави, на държавно ниво ние трябва да работим и ще работим така, както е известно, но трябва да се внимава и да се познават стратегическите интереси дори на съседи, за да се опазят обществата, които не са в синхрон с националния интерес. Не е правилен подхода да разсъждаваме за интересите на другите държави. Въпросът е за нас, като за държава ние да знаем кой е нашият стратегически интерес, да имаме стратегия за нацията, сигурността, защото всеки има своите интереси, интересите са вечни, приятели няма“, допълни още Маргарита Попов

bTV, „Тази сутрин“

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре